Știri, Muntenia-Sud, România|marți, septembrie 29, 2020
Sunteți Aici Home » SPORT » FOTBAL: Chindia Târgoviște a părăsit Cupa României K.O.

FOTBAL: Chindia Târgoviște a părăsit Cupa României K.O. 

Foto: www.chindiatargoviste.ro

Chindia nu a jucat rău în meciul din Cupa României cu FC Brașov. A pierdut cu 1-3, dar a făcut-o onorabil. Totuși a părăsit competiția K.O.

„Stegarii” nu au strălucit, au forțat atât cât a fost nevoie ca să aibă un avantaj liniștitor. Au speculat greșelile din apărarea târgovișteană, în special ale lui Ispas. Acesta a avut o zi nefericită. Parcă era pe skiuri, mereu dezechilibrat și nesigur. A greșit decisiv la golurile de 0-1, marcat de L.Ganea (31) și 1-3, înscris de Horia Popa. Dar, din zona lui de acțiune și a lui Vătavu a punctat și Diogo Santos (43), pentru 0-2. De remarcat faptul că Munteanu (18) a trimis balonul în bara transversală.

„Lăncierii” târgovișteni se pot consola că Răzvan Dobre, după o combinație la care au participat Cherchez și Popa, a marcat cel mai frumos gol al meciului, reducând din diferență, 1-2. Dar, când le era lumea mai frumoasă roș-albaștrilor și jocul se încinsese, a venit golul lui Horia Popa care a anulat toate speranțele băieților lui Nicu Croitoru.

Echipa din vechea Cetate de Scaun și-a creat câteva ocazii de a marca, irosite de Popa (1 și 88), Cherchez (9), Anton (17 și 54), Voinea (37).

Echipa de sub Tâmpa nu a strălucit dar nici nu a dezamăgit. Antrenorul brașovean Adrian Szabo a trimis în câmpul de luptă o garnitură cu titulari dar și cu rezerve. Am remarcat clasa lui Santos, Buga, Cătălin Munteanu, Cristea, și Liviu Ganea. Valoarea și experiența acestor jucători poate au făcut diferența. Trebuie spus că apărarea târgovișteană a fost beton vreo 25 de minute, apoi a început să se clatine și să fie naivă. Apoi, Penescu stă prea retras, nu urcă în atac, nu se bagă în combinații, iar viteza și travaliul lui Cherchez se termină într-o margine de teren. Este mai util în spatele lui Dani Popa decât în ipostaza de extremă stângă. Fundașul stânga, Cornel Dinu, nu urcă mai deloc în atac, este preocupat mai mult de apărare. Nu are Chindia un om de gura porții și un fundaș central gen Ciprian Dinu. Jocul roș-albaștrilor nu e vertical. Se joacă mai mult spre marginile terenului, nu pe vârf. Meciul a stârnit mult interes din partea spectatorilor târgovișteni. Au fost prezenți pe bătrâna arenă târgovișteană peste 3000 de spectatori. Dar o parte dintre aceștia au părăsit stadionul la scorul de 0-2, după minutul 43. Apoi, l-a schimbarea lui Ispas (77) acesta a fost taxat cu vorbe grele și huiduieli pentru evoluția lui slabă.

Chindia joacă sâmbătă, 27 septembrie, ora 17:00, acasă, pe stadionul Eugen Popescu, cu SCM Argeș Pitești. Nu are voie să mai facă pași greșiți în această confruntare. Echipa din Trivale e în coada clasamentului, cu doar două puncte în cont.

Alexandru Istrate

Adaugă un Comentariu

*