Știri, Muntenia-Sud, România|luni, iulie 6, 2020
Sunteți Aici Home » SPORT » FOTBAL: Chindia Târgoviște, pe urcușul spre normalitate

FOTBAL: Chindia Târgoviște, pe urcușul spre normalitate 

Foto: 2.bp.blogspot.com

Echipa din Vechea Cetate de Scaun a suferit un recul nu prea discret după eșecul din sezonul trecut, când nu a reușit să promoveze în liga a 2-a. S-a trecut însă peste lovitura provocată de această nereușită. În această vară fierbinte, președintele Mugur Porungbacu va încerca, împreună cu asociații, să repare cea mai mare parte din stricăciunile provocate de acest derapaj.

Chindia se va despărți de acei jucători care au strălucit printr-o evoluție mai mult decât modestă. Vor pleca și unii jucători care se află la sfârșit de contract. Alții vor reînnoi înțelegerile. Apoi, „orchestra”, de pe Eugen Popescu, va cânta cu un nou dirijor. După toate probabilitățile, pe banca tehnică va veni, în locul lui Silviu Dumitrescu, fostul stelist, Adrian Rică Neaga. Acesta a antrenat, din iarnă, pe Atletic Bradu.

Să spunem că, acum, Chindia e ca un vapor în mijlocul unei furtuni. Poate ajunge în derivă. Mult așteptata ședință a asociaților s-a amânat. Se așteaptă o nouă reunire a asociaților, în săptămâna următoare. De acolo va porni și urcușul spre normalitate. Sunt foarte multe lucruri de rezolvat. Are întâietate bugetul. În funcție de câți bani sunt alocți, se va stabili întreaba strategie: lotul de jucători, salariile, eșalonul în care se va evolua, cantonamentul centralizat, obiectivul. Trebuie să se continue. Să se înceapă treaba cât mai repede. Imaginea publică a Chindiei trebuie să fie în ascensiune.

Nu mai este loc și nevoie de jucători care s-au menajat să facă risipă de energie sau de îndârjire. Nu trebuie făcute transferuri și mișcări anapoda. Oficialii Chindiei trebuie să dovedească fler și inspirație. Au mai mult ca oricând nevoie de luciditate. Trebuie să știe că „dacă îți pasă de fotbal, atunci și lui îi pasă de tine”.

Alexandru Istrate

Adaugă un Comentariu

*