Știri, Muntenia-Sud, România|luni, aprilie 6, 2020
Sunteți Aici Home » SPORT » FOTBAL: Chindia în turul 4 al Cupei României

FOTBAL: Chindia în turul 4 al Cupei României 

Foto: www.chindiatargoviste.ro

„Lăncierii” târgovișteni au tras din greu ca să se califice în turul 4 al Cupei României. Asta chiar dacă au întânlit o echipă de liga a 4-a, AS Valea Ursului (județul Argeș). Echipa din Curtea Domnească a câștigat cu ceva probleme la Bascov, cu un scor de tenis, 6-4. Au fost perioade bune de joc, dar și perioade în care jucătorii târgovișteni au evoluat anost, nu s-au putut aduna și concentra. Atunci, argeșenii au lovit năucitor și au condus cu 1-0 (Ciocârlan min.20), 2-1 (Lipa 53) și 3-1( Ciocârlan 55).

Îmbucurător este faptul că roș-albaștrii nu au lăsat garda jos și s-au energizat rapid. Au egalat la 1 (Voinea 22) și la 3-3 (Popa 63 și 65). Apoi au luat conducerea cu 4-3 (Popa 79). Dar o gafă a portarului Chiș a făcut să fie din nou egal, 4-4 (Lipa 83).

Pe final de meci, echipa din Valea Ursului s-a înmuiat ca o caramea. Chindia a stăpânit terenul și meciul. S-a aruncat în ofensivă, și-a surprins adversara cu o tactică agresivă. I-a intuit toate mișcările. Argeșenii s-au apărat cum au putut. Dobre (84) a arătat că nu și-a pierdut instinctul porții și a punctat pentru 5-4. Trupa antrenată de Nicu Croitoru și-a continuat ofensiva și Popa (88) a marcat al patrulea său gol, fixând scorul final, 6-4.

Gazdele au avut o împăcare evidentă cu scorul. Au mai încercat de câteva ori să revină în joc, dar au făcut-o tardiv și fără vlagă. Au fost derutați și scoși din ritm. Chindia s-a apărat bine în ultimile minute, iar „Lăncierii” au avut curaj și răbdare.
Trebuie spus că până în minutul 83, apărarea târgovișteană a fost greoaie și a gafat mult. Apoi, portarul Chiș a greșit la trei din cele patru goluri încasate de Chindia. Excelentă a fost evoluția lui Popa, care a deșirat apărarea argeșană și a marcat 4 goluri în poarta lui Șerban.

Sâmbătă, 16 septembrie, ora 10:30, Chindia va susține, pe stadionul Eugen Popescu, un meci amical cu CSM Argeș Pitești.

New Chindia – Multe plecări, multe veniri

În această vară, de la Chindia au plecat: Popescu, C.Marin, Honciu, Bucă, Văduva, Voicu, Căldăraru, Dobrescu, Pârvu, Ghiță, Lungu. De asemenea, au părăsit gruparea târgovișteană antrenorii Silviu Dumitrescu (principal) și George Păsărică (cu portarii), precum și președintele Mugur Porumbacu.Au venit: Chiș și Voinea (Juventus București), Cristică (Vișina Nouă), Popa, Cernea și Daia (FCM Târgoviște), B.Dinu (Conpet Ploiești), Paraghel, Neacșu, Stoica, Nisipeanu (juniori). Se mai pregătesc cu Chindia: Ciprian Dinu (FC Botoșani), Octavian Ionescu (SCM Argeș Pitești), Dragoș Gheorghe (Conpet Ploiești).Din vechiul lot au mai rămas: Omuț, Pătru, Cornel Dinu, Vătavu, Ispas, Anton, Grigore, Dobre, Cherchez, Roman, Săndulescu.

Echipa din Vechea Cetate de Scaun a ajuns în turul patru al Cupei României, după ce a trecut cu 1-0 (deplasare, Cherchez), de Urban Titu și cu 6-4 (deplasare, Voinea, Popa 4, Dobre/Ciocârlan 2, Lipa 2), cu AS Valea Ursului.

Până acum roș-albaștrii au disputat patru meciuri amicale:3-1 (deplasare, Cherchez, Popa2/Tălmaciu) și 2-1 (acasă, Popa, Săndulescu/Tălmaciu), cu Flacăra Moreni, 3-1 (la Doicești, Pahonțu autgol, R.Dobre 11m, Parghel/R.Filip), cu FC Aninoasa, 2-1 (deplasare (Vătavu, Popa/Iamandi 11m), cu SCM Argeș Pitești.

Alexandru Istrate

Adaugă un Comentariu

*