Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, aprilie 22, 2018
Sunteți Aici Home » SPORT » FOTBAL: Chindia, victorie la limită, 2-1, cu Foresta Suceava

FOTBAL: Chindia, victorie la limită, 2-1, cu Foresta Suceava 

chindia targoviste

Chindia Târgoviște a trecut cu bine peste meciul cu Foresta Suceava din runda a 25-a a campionatului. Dâmbovițenii s-au impus lângă Turnul Chindie, la limită, cu 2-1, după ce aproape o oră moldovenii s-au aflat la conducerea jocului. Începutul slab de meci al roș-albaștrilor a fost speculat rapid de jucătorii lui Cristian Popovici. În debutul întâlnirii Căbuz a scos perfect capul lui Rusu, plasat lângă bară, dar în minutul 21, același Rusu a deschis scorul pentru Foresta, profitând de o eroare mare a portarului care a fost selecționat în naționala U 21 a României.

Modificarea tabelei a dus Suceava să joace tot sus, iar Chindia să fie cu un pas în urma adversarului pentru încă un sfert de oră. Echipa târgovișteană a arătat un joc ceva mai legat pe final de repriză, când Neguț a trimis mingea într-una din barele laterale, iar L. Mihai a tras slab la poarta lui Niga, care a reținut fără emoții.

Chindia a arătat o nouă față în actul secund. La intrarea în ultima jumătate de oră a întâlnirii, dâmboviţenii au restabilit egalitatea, prin Cherchez, care a înscris din vole, la colțul scurt. Cu puține momente înainte de restabilirea egalității, Foresta a rămas în inferioritate numerică, după ce arbitrul i-a arătat ușor cartonaș roșu lui Drugă, la un contact cu multe semne de întrebare la Honciu. Ruperea echilibrului de pe teren a dat aripi Chindiei.

Cherchez, golgeterul principal de lângă Turn, și-a adus echipa în avantaj (73), când a realizat “dubla”. La a doua reușită, “13”-ul târgoviștean a înscris din zona careului mic, scăpând din marcajul adversarului pe pasa lui Stoica. Pe final de joc Foresta și-a mai creat câteva faze de gol, dar scorul a rămas neschimbat, spre bucuria celor peste 1.000 de spectatori prezenți în tribunele arenei “Eugen Popescu”.

Chiar dacă a trecut de Suceava, Chindia a rămas în continuare pe locul 7, cu 38 de puncte acumulate. Etapa viitoare, Chindia va susține primul meci în deplasare, din acest an, împotriva Daciei Unirii Brăila.

Chindia Târgoviște – Foresta Suceava 2-1 (0-1)

Marcatori: Cherchez (59, 73)/ Rusu (21).
Chindia: Căbuz – Martac, Ispas, C. Dinu, Dumitrașcu – Pencea (67 Stoica), L. Mihai – Pătru (88 Săftescu), Honciu, Neguț – Cherchez (85 Nisipeanu). Antrenor: Nicu Croitoru.
Foresta: Niga – Mihălăchioaie, Mutu, Asanache, Lung – Cerlincă, Stănescu (84 Grumezescu), Drugă, Dumitriu – Vraciu (80 Căinari), Rusu. Antrenor: Cristian Popovici.
Au arbitrat: Cătălin Botaș – Andrei Nicolae (ambii din Timișoara), Călin Cimponeriu (Lugoj). Rezervă: Robert Avram (Pitești). Observatori FRF: Gheorghe Moise și Marian Lumânare (ambii din București).
Cartonaș roșu: Drugă (56).

Ionuț Parghel

Adaugă un Comentariu

*