Știri, Muntenia-Sud, România|joi, februarie 20, 2020
Sunteți Aici Home » SPORT » FOTBAL: Duelul dintre Chindia și Fortuna, o luptă de gladiatori

FOTBAL: Duelul dintre Chindia și Fortuna, o luptă de gladiatori 

Foto: sportdambovitean.ro

E clar pentru toată lumea că lupta pentru supremația în C6 se dă între Chindia Târgoviște și Fortuna Poiana Câmpina. Vineri, 16 mai, începe returul play-off-ului. Încep emoțiile. Mai sunt cinci etape.Fiecare dintre cele două protagoniste mai au de disputat câte patru partide întrucât CSM Câmpina, ca să folosesc un termen pugilistic, a aruncat prosopul înainte de limită.

Cele două rivale se vor întâlni în etapa a doua a returului (23 mai), pe stadionul Poiana din Câmpina. Va fi un duel pe viață și pe moarte. Cine pierde “moare”, cine învinge, trăiește și merge mai departe. „Lăncierii” târgovișteni mai au însă un meci greu în prima rundă a returului, în deplasare, cu FC Zagon. Calculele hârtiei o indică drept favorită pe echipa din Curtea Domnească. În cazul unui triumf la Zagon, pe roș-albaștrii îi avantajează și o remiză la Câmpina.

În acest moment, Chindia are trei puncte avans. În meciurile directe este egalitate perfectă. Un egal (0-0) și câte o victorie cu 2-1 pentru fiecare echipă.

Cinci rânduri de antrenori

Interesant este faptul că gruparea din Câmpina (președinte Virgil Munteanu, finanțator Călin Radu), a schimbat în prima parte a campionatului nu mai puțin decât cinci antrenori: Stelian Gherman, Mugurel Cornățeanu, Cătălin Gheorghe (interimar), Laurențiu Diniță, Costel Panait. Actualul antrenor, Florin Stăncioiu, este la cârma echipei din etapa 20. Această schimbare s-a dovedit a fi foarte inspirată.

Multe plecări de jucători

În iarnă, Fortuna Poiana a fost părăsită de mai multi jucători: Petean, C.Gheorghe, Savu, Crăciun, Vișan, Taciuc, Stăncescu, Bereșoaie, Caramalău, Păiuș, Marcio Fereira, M.Mureșan. Tot atunci au venit: Barbu (Sportul Studențesc), Buhuși și Anițoiu (ASA Târgu Mureș), Chipirliu (Oțelul Galați), Cristescu (Rapid CFR Suceava), Camara și Jugaru (Dinamo II București), Stan. Fețele noi aduse la Câmpina au avut un randament muțumitor.

O echipă migratoare

De remarcat faptul că Fortuna Poiana Câmpina este urmașa echipei Prahova Tomșani. Și-a desfășurat activitatea pe unde a putut: la Ploiești (stadionul Prahova), Moreni, Clinceni, Brazi, Ploiești (stadionul Astra), Buftea (Centrul Național) și Câmpina (stadionul Poiana).

În stagiunea trecută a pierdut promovarea în dauna Unirii Târlungeni pe care nu a putut s-o dobândească acasă (stadionul Astra din Ploiești). Scorul a fost egal, iar Alexandru Buhuși a ratat un penalty (care nu prea a fost), în min.95!!!

Alexandru Istrate

Adaugă un Comentariu

*