Știri, Muntenia-Sud, România|luni, martie 30, 2020
Sunteți Aici Home » SPORT » FOTBAL: FC Aninoasa are şansa să promoveze. Stă mai bine la meciuri directe

FOTBAL: FC Aninoasa are şansa să promoveze. Stă mai bine la meciuri directe 

Foto: sportdambovitean.ro

Pretendentele Flacăra Moreni (locul 1, cu 76p, din 31 meciuri) și FC Aninoasa (2, cu 73p, din 30 meciuri) au învins în etapa cu nr. 31, din mereu modesta liga a 4-a dâmbovițeană. Echipa de sub dealul Sângeriș a câștigat fară probleme prea mari în deplasarea de la Produlești, cu scorul de 5-2 (Palamariu, Iliescu 3, V.Negrea/C.Ion, M.Mihai).

Băieții lui Gabriel Paraschiv sperau ca „Pădurarii” de la Bradul Moroieni să o încurce pe FC Aninoasa chiar pe terenul acesteia. „Verzii” lui Florin Tudose s-au ținut bățoși doar vreo oră de joc, perioadă când au condus cu 2-0, prin golurile realizate de Leotescu (35) și Florescu (57). Cu cuțitul la os, oamenii lui Constantin Maricescu au apăsat puternic pe pedala de accelerație. Au reușit să marcheze două goluri, prin Moțoi (62) și Pahonțu (67), apoi să obțină izbânda în ultimul minut al prelungirilor, prin Diță (90+4).

Această victorie o menține pe FC Aninoasa în postura de favorită la promovare. Mai are de jucat două meciuri, cu AS Doicești (deplasare) și Petrolul Târgoviște (acasă). Dacă va câștiga ambele confruntări, FC Aninoasa va acumula 79p. Flacăra Moreni va întâlni acasă pe Luceafărul Dragomirești și, după toate probabilitățile, va strânge tot 79p. În ultima etapă, morenarii vor sta fără să puncteze în clasament. În caz de egalitate de puncte, pe primul loc va termina FC Aninoasa, care are avantajul meciurilor directe: a câștigat cu 2-0 la Moreni și a pierdut cu 2-3 la Aninoasa.

Având un golaveraj superior, 4-3, în partidele directe, FC Aninoasa are prima șansă să meargă la barajul de promovare de liga a 3-a, care are loc pe 19 iunie.

AS Doicești (locul 16, cu 20p) este practic retrogradată. Mai speră să stea în acest eșalon, doar dacă echipa campioană a județului Dâmbovița promovează în „C” sau o altă echipă nu se înscrie în noua ediție de campionat.

Alexandru Istrate

Adaugă un Comentariu

*