Știri, Muntenia-Sud, România|luni, mai 23, 2022
Sunteți Aici Home » SPORT » FOTBAL: FC Aninoasa și micile detalii! Astra este vulnerabilă pe flancuri

FOTBAL: FC Aninoasa și micile detalii! Astra este vulnerabilă pe flancuri 

Foto: media.realitatea.ro

Campioana județului Dâmbovița, FC Aninoasa, va avea un meci foarte greu în barajul de promovare în liga a 3-a, cu Astra Ciorani (județul Prahova), care va avea loc la Sfântul Gheorghe, pe 21 iunie. Echipa prahoveană este destul de înghegată. Are un cuplu de fundași centrali, Iordache-Neagu, redutabil. Cei doi stoperi sunt experimentați și bine clădiți din punct de vedere fizic. Dacă la duelurile fizice și la jocul aerian, aceștia sunt imbatabili, nu același lucru se poate spune și la jocul pe jos. Devin vulnerabili dacă sunt luați cu un-doi-uri, devieri, combinații rapide.

Punctul vulnerabil al echipei din Ciorani este flancul stâng. În apărare, Zecheru nu poate bloca această zonă. Pe la el e o pâine de mâncat. Nici banda dreaptă nu-i betonată atunci când este introdus R.Catană. Dar de multe ori în această zonă este folosit Butufei, care este un jucător capabil să facă norma dublă (atac-apărare).

Astra Ciorani este periculoasă în atac, acolo unde Ciobanu este foarte incomod și cu poftă de gol. În acest sezon a marcat 43 de goluri. Colaborează mult cu Gică Bărăgan, care îi oferă multe baloane pe poziții viitoare. Un real pericol este și antrenorul-jucător Valeriu Aristan, care, atunci cînd este în teren, revigorează atacul. Este posibil ca, în meciul cu FC Aninoasa, în distribuția Astrei să apară fostul jucător de la Petrolul Ploiești, Laurențiu Dumitru, sau mijlocașul Alexandru, care, în ultimul timp, a fost la muncă în Franța.

Este nevoie ca jucătorii de la FC Aninoasa să fie pregătitți din toate punctele de vedere pentru acest important joc. Să aibă curaj, determinare și prospețime. Portarul I.Nicolae, fundașii centrali Neagu și Pahonțu, dar și atacanții Mirel Matei și Moțoi pot fi jucători determinanți în această confruntare. Un rol important îl pot avea de asemenea Rusu și Bogdan Matei.

Meciul trebuie pregătit în cele mai mici detalii: pe compartimente, individual, pe cupluri de jucători. Trebuiesc găsite solții pentru anihilarea jucătorilor adverși cei mai periculoși și găsirea unei strategii de a se acționa pe zonele cele mai fragile.

Alexandru Istrate

Adaugă un Comentariu

*