Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, ianuarie 16, 2021
Sunteți Aici Home » SPORT » FOTBAL: FCM – Chindia, duel dâmboviţean de totul sau nimic

FOTBAL: FCM – Chindia, duel dâmboviţean de totul sau nimic 

fcm

FCM Târgovişte – Chindia Târgovişte reprezintă ultimul duel dâmboviţean din actualul sezon la Ligii a 3-a. Cele două echipe se întâlnesc mâine, la Şotânga (ora 18:00), într-un veritabil derbi, ce contează pentru penultima etapă a campionatului. La prima vedere, ambele formaţii şi-au propus victoria, dar cea care va trage cu dinţii de toate punctele puse în joc va fi Municipalul. Cum echipa lui Puiu Becheanu luptă din răsputeri să evite retrogradarea, la finalul sezonului, aceasta pare condamnată să câştige în disputa cu proaspăta divizionară B. Un eventual succes cu liderul seriei ar duce FCM-ul să-şi asigure în mare parte şi sezonul viitor prezenţa în eşalonul al treilea. Cu două etape înainte de final, Municipalul se clasează pe locul 10 în clasament şi se află la doar un punct distanţă de prima poziţie retrogradabilă, ocupată de CS Vişina Nouă.

Ghergu: „Mergem să câştigăm la Şotânga”

De partea cealaltă, Chindia vizează şi ea să cuceresacă toată zestrea de puncte din acest meci. Chiar dacă a promovat matematic în eşalonul secund, trupa lui Nicu Croitoru doreşte să iasă învingătoare cu Municipal, pentru a-şi îmbunătăţi şi mai mult linia de clasament. Astfel, aceasta caută să învingă atât pe FCM, cât şi FC Podari, pentru a finaliza stagiunea cu 20 de victorii. Înainte cu o zi de duelul de „foc” de la Şotânga, preşedintele Chindiei lasă de înţeles că liderul seriei va merge doar pe cartea victoriei cu Municipal.

ghergu si croitoru Chindia

„Ne dorim să câştigăm toate punctele la Şotânga, aşa cum vizăm şi cu FC Podari, în ultima etapă. Pe noi nu ne interesează lupta pentru evitarea retrogradării. Pentru a scăpa de emoţiile retrogradării, Municipalul nu trebuia să piardă atât de multe jocuri în acest campionat şi nu trebuia să facă anumite schimbări pe finaluri de meci. S-a dovedit că ultima schimbare efectuată cu SCM Piteşti, în jocul tur, nu a fost una întâmplătoare”, ne-a mărturisit Marcel Ghergu.

În partida tur, Chindia a învins Municipalul, la pas, cu scorul de 4-1, la capătul reuşitelor semnate de Voinea, Grigore şi Cherchez (2).

Ionuţ Parghel

Adaugă un Comentariu

*