Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iunie 6, 2020
Sunteți Aici Home » SPORT » FOTBAL FEMININ: CSŞ Târgovişte va evolua în Superligă

FOTBAL FEMININ: CSŞ Târgovişte va evolua în Superligă 

css tgv feminin 1

2016 a fost anul de graţie al echipei de fotbal feminin CSŞ Târgovişte. Gruparea dâmboviţeană a reuşit promovarea în Superligă, după ce s-a comportat excelent în Liga I. Formaţia antrenată de Mihai Tătăranu şi-a asigurat prezenţa în primul eşalon înainte de finalizarea campionatului. CSŞ a defilat în Seria I a Ligii I, iar cu o etapă înainte de sfârşitul stagiunii se află pe primul loc, cu 40 de puncte acumulate, la o distanţă de 12 lungimi faţă de Viitorul Reghin, ocupanta locului secund.

Performanţa poate fi considerată ca fiind una majoră şi din prisma faptului că aceasta a fost obţinută în cea mai mare parte numai cu jucătoare tinere. Singurele componente care au depăşit 20 de ani sunt Elena Olteanu şi Loredana Cosma.

css tgv feminin 2

„Mă aşteptam ca lupta pentru promovare să fie una puţin mai grea. Dar, pentru noi a fost una neaşteptat de lejeră. Speram să urcăm în elită după doi ani de aşteptare. Fetele au crescut, iar jocul nostru a fost mai bun de la meci la meci. În Superligă va fi cu totul altceva. Chiar dacă echipele vor fi redutabile, lotul nostru va rămâne acelaşi în mare”, s-a exprimat Mihai Tătăranu.

Sezonul precedent CSŞ a ratat Superliga, după ce a cedat în barajul de promovare în faţa Universităţii Alexandria. În runda cu numărul 16 a Ligii I, echipa târgovişteană a trecut de Universitatea Galaţi cu 4-0, în urma reuşitelor semnate de M. Buleandră, L. Cosma, C. Moraru şi I. Negulescu. Pentru acest joc, Tătăranu a apelat la un „11” alcătuit din R. Neagu – G. Gurău, S. Oprica, Ş. Burcea, E. Olteanu – M. Neacşu, A. Sfiea, M. Merlan, L. Cosma – C. Moraru, M. Buleandră, iar în actul secund au mai intrat: I. Smărăndoiu – A. Tomescu şi I. Negulescu.

Etapa viitoare, CSŞ va sta, iar în ultima rundă a întrecerii va întâlni, în deplasare, Universitatea Alexandria. Din Seria II a Ligii I, CFR 1933 Timişoara reprezintă echipa care şi-a luat bilete pentru Superligă.

Ionuţ Parghel

Adaugă un Comentariu

*