Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iulie 10, 2020
Sunteți Aici Home » SPORT » FOTBAL: Flacăra Moreni, în căutarea gloriei de altă dată

FOTBAL: Flacăra Moreni, în căutarea gloriei de altă dată 

flacara moreni - FCM Targoviste

Echipa de sub dealul Sângeriș a pierdut, la mustață, după criteriul meciuri directe, locul întâi în dauna rivalei FC Aninoasa, care a avut un gol mai mult înscris. Aceasta a mers la Sfântul Gheorghe, la barajul de promovarea în liga a 3-a, unde a fost învinsă cu 2-1, de Astra Ciorani (județul Prahova). Se spune că Flacăra Moreni ar fi putut dobândi echipa prahoveană și ar fi promovat.

Cunoscătorii fotbalului dâmbovițean susțin că meciul pierdut, în deplasare, cu Bradul Moroieni, a cântărit enorm în desemnarea echipei care ocupă locul întâi. În acea confruntare, disputată pe ploaie, Flacăra a ratat un penalty în minutul 80, prin Tronaru. Multă lume își pune întrebarea de ce antrenorul-jucător Gabi Paraschiv, care are experiență în liga întâi și în Champions League, nu a executat acel penalty.

Pe 10 iulie, echipa de pe malurile Cricovului Dulce s-a reunit și a început pregătirile. Față de distribuția din sezonul trecut nu mai sunt la echipă Ciornovschi, Vlădescu și Alin Andrei, care au plecat din rațiuni financiare. Se merge în continuare pe mâna jucătorilor tineri, iar obiectivul este promovarea în liga a 3-a. Astăzi, băieții lui Gabi Paraschiv vor da piept, în Cupa României, cu echipa de liga a 3-a, Urban Titu. În faza precedentă, Flacăra a învins, la Fieni, pe FCM Târgoviște, cu 3-0 (Iliescu 2, Vlădescu).

În agenda de lucru a lui Paraschiv figurează antrenamente din ce în ce mai grele și multe meciuri amicale.

De ceva timp, Flacăra evoluează în campionatul județean (liga a 4-a). A fost un sezon înlocuită de Tisenmetal Colibași și o perioadă când a fost exilată la Valea Lungă. S-a uitat că este una dintre cele mai vechi echipe din România (a luat ființă în 1922), că a evoluat în divizia B aproape 40 de sezoane. S-a uitat că Flacăra a jucat cinci ediții în Divizia A, s-a uitat că a participat în Cupa UEFA, unde a întâlnit pe deținătoarea Cupei Campionilor Europeni, FC Porto.

Este timpul ca la Moreni să se revigoreze fotbalul. Acolo între sonde sunt condiții să se facă performanță și Flacăra să evolueze într-un eșalon superior.

Alexandru Istrate

Adaugă un Comentariu

*