Știri, Muntenia-Sud, România|luni, august 3, 2020
Sunteți Aici Home » SPORT » FOTBAL: Flacăra Moreni s-a calificat în turul doi al Cupei României

FOTBAL: Flacăra Moreni s-a calificat în turul doi al Cupei României 

flacara - FCM 4

Flacăra Moreni a început noul sezon al Cupei României extrem de bine. Gruparea de pe Cricov a reuşit, miercuri, după-amiază, calificarea în turul doi al competiţiei KO, după ce a învins în prelungiri pe FCM Târgovişte, cu scorul de 4-2, în runda inaugurală a întrecerii. În faţa propriilor fani, morenarii au depăşit tracul debutului în noua stagiune şi au predat Municipalului o nouă lecţie de fotbal, aşa cum au făcut-o şi în urmă cu un, în finala Cupei judeţene.

Beneficiind de o pregătire mai eficientă decât adversarul, „lupii” morenari şi-au arătat rapid colţii împotriva jucătorilor lui Puiu Becheanu. După ce Drăgan i-a atenţionat pe roş-albaştrii că vor avea parte de un meci infernal, Iliescu a profitat de o eroare a defensivei adverse şi a deschis scorul (8), pe lângă Zegheru.

Descătuşarea pe tabela de marcaj a împins Flacăra să fie mult mai activă în plan ofensiv şi extrem de periculoasă la poarta Municipalului. La capătul unor faze lucrate ca la carte, morenarii trec în două rânduri pe lângă majorarea scorului, după ce Negrea (11) şi Drăgan (21) irosesc două mari ocazii de gol.

flacara - FCM 1

„Dubla” lui I. Constantin a dus FCM-ul în avantaj

Dezmeticiţi din iureşul morenar, jucătorii FCM-ului reuşesc să echilibreze raportul de forţe la mijlocul terenului, iar apoi să facă paşi mărunţi spre buturile lui Panaite. Beneficiind de o experienţă superioară morenarilor, Municipalul restabileşte egalitatea pe tabelă, prin I. Constantin, care îl învinge pe Panaite printr-o lovitură de cap (30). Pe final de repriză, Săndulescu a avut şansa de a aduce Municipalul în avantaj, dar nu a găsit ţinta din apropierea careului mic. La reluare, jucătorii lui Becheanu ies mai decişi pe teren şi „lovesc” în plin Flacăra. Pe neaşteptate, I. Constantin realizează „dubla” (52), la capătul unui „trasor” expediat în vinclul porţii lui Panaite, care a avut parte de un plasament greşit.

Flacăra, recital în prelungiri

După reuşita desprinderii pe tabelă, FCM-ul a lăsat-o mai „moale”, iar căderea fizică s-a resimţit din plin în rândul roş-albaştrilor. Simţind aceste lucruri, experimenantul „lup” de pe banca morenară, Gabriel Paraschiv a recurs imediat la două schimbări în angrenajul echipei, iar „roadele” s-au văzut imediat. După ce, pe teren şi-au făcut apariţia Huţuşoru şi Cârnaru, Flacăra s-a năpustit total asupra Municipalului. Pe un fond de joc foarte bun, Drăgan a restabilit egalitatea la doi (65) şi a trimis jocul în prelungiri.
În cele două reprize de prelungiri, morenarii şi-au arătat din plin superioritatea şi au îngenunchiat adversarul în două rânduri. În prima fază, Iliescu şi-a trecut şi el în cont „dubla” (103), iar apoi, la ultima fază a meciului, Huţuşoru a transformat cu lejeritate o lovitură de pedeapsă, obţinută de Cârnaru, după ce a fost ţinut de tricou, în suprafaţa de pedeapsă, de Zgâmbău, din postura de ultim apărător. Tot la această fază, FCM a rămas în inferioritatea numerică, după ce morenarul Zgâmbău a văzut cartonaşul roşu din partea arbitrului Iugulescu.

La capătul unui meci extrem de disputat Flacăra a reuşit o calificare meritorie în faza secundă a competiţiei, dar în acelaşi timp şi-a păstrat şi renumele de „specialistă” a Cupei.

flacara - FCM 2

Flacăra Moreni – FCM Târgovişte 4-2 dp (1-1, 2-2)

Marcatori: Iliescu (8, 103), Drăgan (65), Huţuşoru (119 – pen)/ I. Constantin (30, 52)

Flacăra: Panaite – Mocanu (60 Cârnaru), Timofte (115 Palamariu), Părvu, Tronaru – L. Plăcintă (54 Huţuşoru), M. Plăcintă – Drăgan, Guţă (66 Acasandrei), Negrea – Iliescu. Antrenor: Gabriel Paraschiv

FCM: Zegheru – Neagu (46 Dumitru), Coman, Oprea, Daia – Leţu – I. Constantin, Calofir (12 Lungeanu), Enescu (67 Zgâmbău) – Săndulescu (87 Stoicescu), Dragnea. Antrenor: Puiu Becheanu

Stadion: „Flacăra”. Spectatori: 700.

Au arbitrat: Ionuţ Iugulescu – Gabriel Catană, Răzvan Dobre.

Cartonaşe galbene: Tronaru (77)/ Lungeanu (23), I. Constantin (90).

Cartonaş roşu: Zgâmbău: 119.

flacara - FCM 3

Urban Titu, eliminare ruşinoasă

O altă echipă dâmboviţeană care a evoluat în primul tur al Cupei a fost şi Urban Titu. Gruparea din sudul judeţului a ratat calificarea în turul secund al competiţiei după ce a pierdut într-un mod halucinant disputa cu Unirea Izvoarele, din deplasare. În prima repriză, dâmboviţenii au condus cu scorul de 4-0, după care în actul secund au fost egalaţi pe tabela de marcaj, iar în prelungirile jocului au fost învinşi cu scorul de 5-4!

Aşadar, la o scară mai mică, se poate spune că s-a reeditat celebrul joc dintre Dinamo Bucureşti şi Foresta Fălticeni! Cele patru reuşite ale Urbanului în disputa cu Izvoarele au aparţinut lui Neguţ (2), Rădescu şi Ivaşcu. În disputa cu Unirea, antrenorul Urbanului Sabin Ciurea a mizat pe o formulă de echipă alcătuită din M. Mihai – Stoica, Vlad, Tuţă, Enache (46 Voicu) – Mirescu, Dicu, Dumitrache (72 Şerbănescu), Ivaşcu – Rădescu, Neguţ.

Ionuţ Parghel

flacara - FCM 5 flacara - FCM 6

Adaugă un Comentariu

*