Știri, Muntenia-Sud, România|luni, februarie 24, 2020
Sunteți Aici Home » SPORT » FOTBAL: Fortuna Poiana Câmpina, un atac excelent

FOTBAL: Fortuna Poiana Câmpina, un atac excelent 

Foto: 2.bp.blogspot.com

În faza play-off (locurile 1-6), Fortuna Poiana Câmpina a intrat cu -6, față de Chindia Târgoviște. Mai mult, echipa din Vechea Cetate de Scaun avea și avantajul meciurilor directe din sezonul regulat. Câștigase cu 2-1 (la Târgoviște) și remizase, 0-0 (la Câmpina). Se zice că, dacă Chindia bătea în etapa a doua din play-off, acasă (stadionul Eugen Popescu), Fortuna se deființa.

În faza a doua a competiției, echipa antrenată de Florin Stăncioiu a jucat excelent. A obținut 10 victorii din tot atâtea meciuri. A dobândit pe Chindia cu 2-1 (în deplasare) și 2-0 (acasă) și a egalat-o la puncte. Trupa din Curtea Domnească nu a putut să țină cadența. Nu a avut siguranță în apărare și consistență în atac în meciurile cu Fortuna. A fost în pierdere de inspirație și de viteză. Cu ajutorul meciurilor directe, Fortuna a promovat în liga a doua.

Oficialii echipei din Câmpina au suținut, în iarnă, o amplă campanie de transferuri. Au fost aduși: Daniel Cristescu (CFR Suceava), Bogdan Barbu (Sportul Studenșesc), Alexandru Buhuși (ASA Târgu Mureș), Remus Chipirliu (Oțelul Galați), Mamadou Camara (Dinamo II București). Aceștia au contribuit esenţial la promovarea echipei. Ioan Stan și Florin Anițoiu au fost utilizați mai puțin, dar atunci când au intrat în câmpul de joc și-au făcut datoria.

Punctul foarte al Fortunei l-a constituit atacul. A jucat cu un vârf împins (om de gura porții), Antohi sau Camara, iar ceva mai în spate, o tripletă excelentă: Munteanu, Chipirliu, Buhuși sau Năstase. O adevărată mașină de goluri. Antohi și Munteanu au punctat de câte 16 ori, iar Chipirliu a penetrat porțile adverse de 12 ori. Aceasta a evoluat doar în sezonul de primăvară. Atacanții Fortunei au dat meci de meci frisoane adversarilor. Aceștia au primit mai mereu baloane fructificabile de la Minciună sau Barbu. Poarta a fost ermetizată de Radu Zegheru (fost la FCM Târgoviște).

Mai vulnerabilă mi s-a părut linia defensivă alcătuită din: Cristescu, Șandru, Marin și Damian. Dar, ajutată de mijlocașii centrali Barbu și Minciună, s-a descurcat onorabil.

Băieții lui Călin Radu au luptat la baionetă și au triumfat. Au trăit fotbalul la maxim și s-au avântat spre înalțime.

Alexandru Istrate

Adaugă un Comentariu

*