Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, iulie 15, 2020
Sunteți Aici Home » SPORT » FOTBAL: Găeşteanul Florin Tănase, selecţionat în Naţionala României

FOTBAL: Găeşteanul Florin Tănase, selecţionat în Naţionala României 

Foto: gsp.ro

Florin Tănase (20 ani) reprezintă noua stea a fotbalului dâmboviţean. Mijlocaşul lateral al lui FC Viitorul este singurul jucător de pe meleaguri dâmboviţene ajuns sub comanda lui Anghel Iordănescu, în lotul selecţionatei divizionare a României. În cantonamentul pe care îl efectuează naţionala în Turcia, tânărul fotbalist găeştean a demonstrat că s-a integrat rapid în rândul „tricolorilor”. Cum s-a aflat pe o pantă ascendentă în ultima perioadă, selecţionerul a apelat la serviciile lui Tănase de fiecare dată în primele două teste de verificare ale stagiului de pregătire din Antalya.

Astfel, în disputa cu Bulgaria (0-0), dâmboviţeanul a fost folosit în prima repriză, iar în partida cu Sioni Bolnisi (1-0), a bifat actul secund. Foarte probabil, „Tase” va fi aruncat în luptă de Iordănescu şi în ultimul amical pe care România îl va susţine în cantonamentului turcesc, cel cu Moldova, programat pe 14 februarie.

Remarcat de Hagi la un turneu zonal

Până să îmbrace echipamentul primei reprezentative, fotbalistul originar din Găeşti a contabilizat cinci prezenţe în naţionala U21 a României, unde şi-a trecut în cont şi două goluri. Tănase a început fotbalul la LPS Piteşti, la vârsta de 6 ani, sub îndrumarea lui Dumitru Cioran. La clubul argeşean, dâmboviţeanul a stat nu mai puţin de 10 ani şi a învăţat numeroase dintre secretele sportului rege. În curtea Viitorului a ajuns în 2011, după ce a fost remarcat de Gică Hagi la un turneu zonal desfăşurat la Constanţa.

Până în momentul de faţă, pentru echipa „Regelui”, Tănase a evoluat în 31 de meciuri (29 în campionat şi 2 în Cupa Ligii) şi a marcat 4 goluri (3 în Liga 1 şi unul în Cupa Ligii). Pe de altă parte, debutul său în primul eşalon a avut loc pe 23 februarie 2014, în jocul dintre Dinamo şi Viitorul, iar primul gol în Liga I l-a marcat tot anul trecut, în aprilie, împotriva lui FC Vaslui.

Ionuţ Parghel

Adaugă un Comentariu

*