Știri, Muntenia-Sud, România|joi, mai 13, 2021
Sunteți Aici Home » SPORT » FOTBAL: Gloria Cornești a promovat, dar nu a participat în competiție. Să sperăm că FC Aninoasa nu face la fel

FOTBAL: Gloria Cornești a promovat, dar nu a participat în competiție. Să sperăm că FC Aninoasa nu face la fel 

Foto: tmpress.ro

Campioana județului Dâmbovița, FC Aninoasa, pregătește cu lux de amănunte meciul de baraj pentru promovare în liga a 3-a, cu Astra Ciorani (județul Prahova), de sâmbătă, 21 iunie. Partida va avea loc la Sfântul Gheorghe (județul Covasna). Șansele sunt egale pentru cele două combatante. Să sperăm că zeița Fortuna le va zâmbi băieților lui Constantin Maricescu.

Prahovenii (antrenor Valeriu Aristan) se pregătesc pe stadionul Astra din Ploiești și vor pleca cu o zi înaintea confruntării de la Sfântul Gheorghe.

Astă-vară, Gloria Cornești a învins cu 1-0 (gol C.Calofir-54) pe FC Chitila, în meciul de promovare pentru liga a 3-a, disputat la Strejnic. În acea partidă, pentru Gloria au evoluat: Bica-Ștefan, Oprea, Gae, Stan (46-Manole)-Lindenberg (46-N.Radu), Olteanu, C.Calofir (64-Fl. Nicolae), Cravcescu-Mirel Matei, Marian Matei (cpt). Rezerve neutilizate: Mihai Matei-Moviă, Caramalău. Antrenori: Nelu Radu și Daniel Movilă. Au arbitrat bine: Adrian Ilieș-Cristi Nica (ambii din Ploiești) Ciprian Geambazu (Bușteni). Observatori FRF: Sandru Viorel și Marian Bucurescu (ambii din București).

Echipa din Cornești câștigase clar campionatul cu 81 de puncte, făcute din 26 de victorii și trei egaluri și a avut un golaveraj excelent: +122 (140-18). De asemenea, a câştigat şi campionatul de juniori A1.

Din păcate, invocând lipsa banilor, jucătorii Gloriei Cornești nu au mai evoluat în liga a 3-a. Locul a fost cedat formației Gloria Popești Leordeni (județul Ilfov). Atacantul Marian Matei obținuse titlul de golgheter, cu 46 de goluri, după ce cu un an în urmă marcase 52 de goluri.

E preferabil ca FC Aninoasa să promoveze, dar să şi rămână în liga a 3-a.

Alexandru Istrate

Adaugă un Comentariu

*