Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, ianuarie 29, 2020
Sunteți Aici Home » SPORT » FOTBAL: „Lăncierii” târgovişteni au tăiat Bradul

FOTBAL: „Lăncierii” târgovişteni au tăiat Bradul 

patru chindia

După succesul din Cupă, 2-1 (după prelungiri), cu Academica Argeș, noua echipa a Chindiei a reputat o nouă victorie, de data aceasta în campionat. Victimă a fost Atletic Bradu, o echipă destul de incomodă și incisivă. Reduta târgovișteană a fost tare ca un zid, iar la mijloc Anton și Voinea au avut clar viziune și fantezie. În atac Popa și Cherchez au arătat că nu și-au pierdut simțul porții. Fundașii Velianu, Căldăraru și apoi Deleanu au avut clipe grele în fața lor.

Roș-albaștrii au pistonat în permanență spre buturile lui Turieanu. Atacantul Popa (11) răvășește careul advers și bate plasa porții din spatele lui Turieanu, 1-0. Chindia conduce și ține jocul în frâu. Pătru (17) urcă în atac, șutează puternic, din unghi, sub bară și scorul se dublează, 2-0. Diferența se putea mări, dar Popa, scăpat singur, nu a putut finaliza. „Atleticii” ripostează cu tupeu. Frăsineanu (27) poate marca, dar s-a opus Ispas (de pe linia porții), după ce tot el greșise. Apoi, Ciocotoiu (27), din poziție bună, a șutat puțin pe lângă poarta apărată de Cristică. De aici ofensiva argeșană se taie precum maioneza. Echipa din Curtea Domnească revine în atac și pune „cătarea” pe poarta lui Turieanu. Anton (38 și 44) este foarte aproape de gol. Formația din Bradu e rigidă și pare inhibată.

Imediat după pauză, „Lăncierii” domnești dau semnalul atacului asupra redutei Atleticului. Insistența lor dă roade și este răsplătită de golul lui Voinea, din pasa lui Popa, 3-0. Argeșenii se aproprie timid de careul târgoviștean. Totuși, la o acțiune mai închegată, Ispas (70) comite henț în careul mare și Păvăluță, de la punctul cu var, reduce din diferență, 3-1. Imediat roș-albaștrii își reiau atacurile și Cherchez (71) șutează puternic, dar balonul mușcă din bara porții argeșene. Tot Cherchez (74) marchează și ultimul gol al meciului, după o acțiune ingenioasă, care a dezintegrat apărarea adversă, 4-1.  Chindia a arătat echilibru și forță interioară. Este cumpănită și știe când să accelereze. Are 7 puncte (două vctorii și un egal) și visează frumos.

Au marcat: Popa (min. 12), Pătru (17), Voinea (57), Cherchez (74)/Păvăluță (70-din 11m)
Au atrbitrat: Mihai Domșa (Aiud)-Cristian Pătrașcu și Amedeo Stanciu (ambii din Craiova)
Observatori FRF: Florin Stănescu (Dragomirești-Ilfov) și Tudor Negoiță (Ploiești)
Cartonaș roșu: Velianu (min.90+3)
Jucătorul emciului: Dani Popa (un gol și o pasa de gol)

Chindia: Cristică-Pătru (cpt), Vătavu (77-C.Dinu), Ispas, Cernea-Penescu (72-Grigore), Voinea (67-Parghel), Anton, Dobre, Cherchez-Popa (79-Roman).Rezerve neutilizate: Chiș-Daia, Săndulescu.
Antrenori: Nicu Croitoru, Sică Bârdeș, Cosmin Lunescu

Atletic: Turieanu-M. Diță, Velianu (cpt), C.Căldăraru (20-Deleanu), Slavu (46-A.Tănase)-Ciocotoiu, Frăsineanu (62-Ruță), Pătrănoiu (77-Milea)-Jenaru, Păvăluță.Rezerve neutilizate: Ghețu-Popa, Nicolae, C.Tănase.
Antrenori: Mihai Zamfir, Adrian Popescu

Alexandru Istrate

Adaugă un Comentariu

*