Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, septembrie 27, 2020
Sunteți Aici Home » SPORT » FOTBAL: Liga a 3-a; Seria a 6-a; Etapa a 9-a: Piteștenii mai bine se duceau la picnic

FOTBAL: Liga a 3-a; Seria a 6-a; Etapa a 9-a: Piteștenii mai bine se duceau la picnic 

Foto: media.realitatea.ro

Cum era de așteptat, Fortuna Poiana Câmpina a învins la Pitești pe muribunda SCM Argeș, cu 5-0 (Chipirliu 12, 57, 59, Antohi 44, Damian 27). Piteștenii nu s-au mai bătut cu ardoarea și determinarea din runda trecută când au jucat cu Chindia Târgoviște. Băieții lui Valentin Sinescu au fost ca niște cavaleri îmbrăcați în armuri medievale. Așa de rapizi au fost. Mai bine se duceau la picnic.

Cu acest succes obținut în Trivale, pe stadionul Nicolae Dobrin, Fortuna Poiana Câmpina și-a mărit șansele, până aproape de maxim, de a promova în liga a 2-a. În ultima etapă a sezonului, „Norocoșii” joacă acasă (stadionul Poiana, din Câmpina), cu Atletic Bradu. E greu de crezut că echipa antrenată de Adrian „Rică” Neaga o va putea încurca pe Fortuna, chiar în propriul ei fief.

Este de remercat faptul că în primele locuri din clasementul golgheterilor se află trei jucători de la Fortuna Poiana: Vali Munteanu (15 goluri), Andrei Antohi (15 goluri) și Remus Chipirliu (13 goluri). Ultimul a marcat cele 13 goluri în sezonul de primăvară, când s-a transferat la Fortuna de la Oțelul Galați.

La Bradu, Chindia a tras din greu ca să obțină izbânda cu o echipă surprinzător de ambițioasă. Intrările în câmpul de joc ale lui Dobre și Săndulescu au revigorat ofensiva târgovișteană. S-au dovedit inspirate. Până la urmă, echipa din Vechea Cetate de Scaun a învins cu 2-1 (Honciu 33, Săndulescu 90+3/Murineanu 57). Succesul este totuși notabil, cu cât din min. 59 Chindia a jucat cu un om în minus, Cornel Dinu fiind eliminat de arbitrul Horia Mladenovici, la un fault ca ultim apărător, după o ghidușie comisă de Cherchez.

Fortuna și Chindia sunt la egalitate de puncte, 43, dar prahovenii au avantajul meciurilor directe și sunt favoriți la promovarea pe a doua scenă a fotbalului românesc.

În play-out (locurile 7-12), Avântul Reghin, după o prăbușire în gol, generată de înfrângeri demoralizatoare, care au plasat-o la periferia clasamentului, a câștigat în sfârșit un meci. A dobândit pe FCM Târgoviște, cu 5-1 (Suci 32 și 52, M.Ungur 67, Gergely 87, Sânplăcan 87/Lețu 70, din 11m). Replica „Tunarilor” a fost modestă. Au pierdut la scor după o serie de patru victorii.

Meciul FC Păpăuți-Conpet Ploiești se dispută astăzi de la ora 18:00. Vineri, 6 iunie, este programată ultima etapă a sezonului.

Alexandru Istrate

Adaugă un Comentariu

*