Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, martie 29, 2020
Sunteți Aici Home » SPORT » FOTBAL: Luceafărul s-a stins în Cupă. PAS Pucioasa, revenire spectaculoasă!

FOTBAL: Luceafărul s-a stins în Cupă. PAS Pucioasa, revenire spectaculoasă! 

dragomiresti-pucioasa 1

Luceafărul Dragomireşti şi-a luat adio, în această după-amiază, de la Cupa României – faza judeţeană. Gruparea de pe Valea Dâmboviţei s-a oprit în optimile de finală, după ce a cedat, pe teren propriu, în faţa lui PAS Pucioasa, cu scorul de 1-2. Pe un teren unde iarba era aproape de coasă, echipa lui Sorin Gânju a arătat bine o repriză, apoi s-a stins, lăsând adversarul să-şi croiască drum spre sferturi.

În prima repriză, Pucioasa nu a existat pe teren, iar Dragomireştiul a fost tot timpul la conducerea jocului. După ce Cernat a irosit două ocazii de gol (23, 33), pe final de repriză, Dinu a profitat de amabilitatea arbitrului Niculae şi a obţinut cu mare uşurinţă o lovitură de pedeapsă la un contact în careu cu portarul Bănescu. Eroarea de arbitraj a dus Luceafărul să deschidă scorul prin „mingicarul” I. Palaş, la capătul unei execuţii fără speranţe pentru Bănescu.

dragomiresti-pucioasa 2

Indicaţiile acide date, la vestiare, de Ciprian Stăncescu lui Şeran et comp. au făcut din Pucioasa să arate altă faţă în actul secund. Profitând de căderea fizică a gazdelor, echipa oraşului-staţiune şi-a arătat încet şi sigur colţii. Iureşul PAS-ului pe arena din Dragomireşti s-a remarcat după ce Iosif a trimis mingea în transversală (48). Într-un decurs de zece minute, Pucioasa a restabilit egalitatea prin Florescu (53), iar apoi a trecut la conducerea scorului, după reuşita lui Dumitrescu (63). Ambele reuşite ale PAS-ului au venit în urma unor execuţii cu capul, unde un rol „important” l-a avut şi portarul Simion, care a „dormit” pe linia porţii de fiecare dată.

În ultima parte a jocului doar gazdele au mai avut câteva ocazii de gol. Printre neconcordanţele tuşierului Savu de ridicare a fanionului, gazdele şi-au mai creat două ocazii periculoase de gol, prin Cernat şi Dinu, dar niciodată nu s-a mai găsit ţinta. La final, bucuria calificării în sferturi a Pucioasei a fost una fără ecou, atâta timp cât oficialii clubului au uitat să-i plătească pe jucători din luna noiembrie a anului trecut!

dragomiresti-pucioasa 3

Luceafărul Dragomireşti – PAS Pucioasa 1-2 (1-0)

Marcatori: I. Palaş (40 – pen)/ Florescu (53), Dumitrescu (63).

Luceafărul: Simion – M. Radu, C. Marina, Turcu, N. Palaş – Nae (75 Bondac), Nedelcu (75 Băicoianu), Cernat, I. Palaş – Constantin, Dinu. Antrenor: Sorin Gânju.

PAS: Bănescu – Robescu, N. Marina, Neagu, Dumitrescu – Dragnea, Gămănescu, Şeran, M. Matei (90 Blaj) – Iosif (84 Săvescu), Florescu (88 Alexandrescu). Antrenor: Ciprian Stăncescu.

Stadion: „Luceafărul”. Spectatori: 100.

Au arbitrat: Laurenţiu Niculae – Ionel Stoica, Vlăduţ Savu. Observator AJF: Vasile Stroe.

Cartonaşe galbene: M. Radu (65)/ Florescu (32), Bănescu (40), Şeran (81).

Cupa României – optimi – rezultate complete

CS Petreşti – Voinţa Pierşinari 7-1
Unirea Lucieni – Recolta Gura Şuţii 0-5
Unirea Slobozia Moară – Ştiinţa Odobeşti 10-0
Gaz Metan Finta – Flacăra Moreni 0-2
Spic de Grâu Ghimpaţi – Gloria Corneşti 1-2
Atletic Fieni – Petrolul Târgovişte 12-3
Luceafărul Dragomireşti – PAS Pucioasa 1-2
Comerţul Brezoaele – Progresul Mătăsaru 2-4

Ionuţ Parghel

Adaugă un Comentariu

*