Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, iunie 3, 2020
Sunteți Aici Home » SPORT » FOTBAL: Magic! Chindia, tot mai aproape de Liga I după a doua victorie cu Mediaş

FOTBAL: Magic! Chindia, tot mai aproape de Liga I după a doua victorie cu Mediaş 

chindia 4

11 mai 2016 a fost o zi magică pentru fotbalul târgoviştean. Chindia şi-a arătat încă o dată adevărata valoare şi a făcut un mare pas spre Liga I. Lângă Turnul Chindiei, în faţa a peste 5.000 de spectatori, echipa lui Nicu Croitoru a dat din nou de pământ cu Gaz Metan Mediaş, într-un decurs de numai 11 zile. Într-o atmosferă de zile mari, târgoviştenii n-au ţinut cont deloc de valoarea adversarului şi au jucat cum au ştiut ei mai bine. Imediat, după ce rapper-ul Marius Bogdan „Amer1kanu” a spus în rime adevărata istorie a municipiului, în piesa „Târgovişte”, roş-albaştrii au pătruns pe gazon cu un singur gând: cel al victoriei.

Sub privirile a mii de oameni, dâmboviţenii au intrat în meci timoraţi şi cu Gazul în ofensivă. Lăsând în urmă ocazia irosită de Băjenaru (5), târgoviştenii au început să încline încet şi sigur terenul, să-şi scoată la iveală colţii adevăraţi. Cel care a dat semnalul că fotbalul târgoviştean trebuie să revină în elită a fost Cherchez. După trecerea primului sfert de oră, „13-ul” Chindiei a forţat în tribună primele aplauze pentru Chindia. Din marginea laterală a careului, atacantul a trimis mingea la rădăcina barei, cu ajutorul lui Neag, dar Greab a respins în corner. În minutul 19, după un assist al lui Honciu, Cherchez a avut din nou şansa golului, dar portarul Mediaşului s-a evidenţiat încă o dată.

chindia 3

Honciu, omul cu victoria

Ofensiva dâmboviţenilor a continuat cu şutul peste poartă al lui Honciu, din lovitură liberă (27), după care tribunele bătrânului „Eugen Popescu” au explodat la reuşita semnată de Honciu, dintr-o lovitură de la 11 metri (34), obţinută de zvârluga Cherchez, după un contact în careu cu Cazan, la semnalizarea tuşierului Neacşu. Modificarea tabelei a împins Chindia să termine prima repriză în avantaj, iar Gazul să se apropie sporadic de buturile lui Meilă.

În actul secund, jocul s-a încins mult mai mult, dar tabela a rămas neschimbată. Gazul a încercat să riposteze, pentru început, prin Gavra, dar totul a fost în van. La intrarea în ultima jumătate de oră a disputei, Chindia a avut şansa închiderii meciului, dar Neguţ s-a emoţionat şi nu a putut să-l bată pe Greab, după ce a rămas singur cu acesta, pe pasa lui Cherchez. Riposta medieşeană s-a remarcat din plin, în minutele 64 şi 66, dar Meilă s-a comportat precum un păianjen la execuţiile lui Gravra şi Munteanu, sub transversală şi la rădicina barei. Ultima mare ocazie a Gazului i-a aparţinut tot lui Gavra (72), dar aceasta s-a scurs pe lângă poartă.

chindia 2

În final de joc, sub încurajările tribunelor, Chindia a irosit în mai multe rânduri majorarea scorului. Cherchez, Vătavu şi Grigore (şutul său a şters bara laterală) nu au putut introduce mingea în poarta adversă, după ce nu s-au aflat în zi de graţie. După succesul aplaudat la scenă deschisă de miile de spectatori prezenţi în tribune, Chindia a făcut un mare pas spre Liga I, urcând pe locul 2 în serie, la doar un punct distanţă în spatele noului lider UTA.

Cu patru etape înainte de finalul campionatului, Chindia va depinde numai şi numai de ea pentru a urca pe prima scenă a fotbalului românesc, după o pauză de… 18 ani.

chindia 1

Chindia Târgovişte – Gaz Metan Mediaş 1-0 (1-0)

Marcator: Honciu (34 – pen).

Chindia: Meilă – C. Dinu, Vătavu, Ispas, Martac – Nisipeanu (83 Neniţă), Honciu, L. Mihai, Stoica – Neguţ (69 Voinea), Cherchez. Antrenor: Nicu Croitoru.

Gaz Metan: Greab – Stancu, Neag (77 Buziuc), Cazan, Neagu – Munteanu, Zaharia, Iacob (51 Târccoveanu), Neacşa (58 Figliomeni) – Gavra, Băşenaru. Antrenor: Cristian Pustai.

Stadion „Eugen Popescu”. Spectatori: 5 500.

Au arbitrat: Marius Avram (Bucureşti) – Stelian Slabu (Braşov) şi George Neacşu (Câmpulung Muscel). Observatori FRF: Aurelian Simion (Piteşti) şi Mircea Bucur (Târgu Mureş).

Cartonaşe galbene: Honciu (50)/ Neagu (55).

Ionuţ Parghel

spectatori chindia

Adaugă un Comentariu

*