Știri, Muntenia-Sud, România|marți, mai 26, 2020
Sunteți Aici Home » SPORT » FOTBAL: Marius Ene, la un pas de revenirea în Liga I

FOTBAL: Marius Ene, la un pas de revenirea în Liga I 

marius ene

Lista fotbaliştilor dâmboviţeni care evoluează la echipe din Liga I se poate mări începând din sezonul următor. Cel mai probabil, primul jucător care va întregi o astfel de listă va fi morenarul Marius Ene. Atacantul de 32 de ani se află foarte aproape de revenirea pe prima scenă a fotbalului românesc, după ce echipa sa, FC Voluntari, şi-a asigurat în mare parte promovarea în primul eşalon al ţării. Cu patru etape înainte de finalul play-off-ului ligii secunde, gruparea ilfoveană se situează pe primul loc în seria B2, la opt puncte distanţă de urmăritoarea Academica Piteşti. Mai mult de atât, în ultima etapă a campionatului, Voluntari a reuşit să-i învingă pe piteşteni în meci direct, cu scorul de 1-0. Singurul gol al partidei a fost marcat de Ene, în ultimul minut de joc.

Al doilea golgeter al Voluntariului

Marius Ene este în Liga a 2-a cel mai prolific marcator dâmboviţean şi al doilea golgeter al Voluntariului, după Marius Matei. La capătul a 28 de etape scurse, morenarul a înscris nu mai puţin de 12 goluri pentru formaţia din apropierea Bucureştiului. În actualul campionat, multe dintre reuşitele atacantului dâmboviţean s-au dovedit decisive pentru echipa antrenată de Ilie Poenaru. Până să îmbrace echipamentul grupării din Voluntari, Ene a mai jucat la Universitatea Cluj, Corona Braşov, CS Otopeni, Juventus Bucureşti, Ceahlăul Piatra Neamţ, Petrolul Ploieşti, Farul Constanţa, FC Snagov, Progresul Bucureşti, Prefabricate Modelu şi Flacăra Moreni.

Opt este numărul fotbaliştilor dâmboviţeni care evoluează în momentul de faţă în Liga I: Cosmin Matei, Nicolae Grigore (ambii Dinamo), Andrei Ivan (CSU Craiova), Florin Tănase (Viitorul Constanţa), Claudiu Voiculeţ (ASA Tg. Mureş), Bogdan Bucurică, Daniel Florea (ambii Concordia Chiajna) şi Liviu Mihai (CSMS Iaşi).

Ionuţ Parghel

Adaugă un Comentariu

*