Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iulie 11, 2020
Sunteți Aici Home » SPORT » FOTBAL: Meci determinant pentru FC Aninoasa

FOTBAL: Meci determinant pentru FC Aninoasa 

Foto: media.realitatea.ro

Astăzi, e o zi importantă în viața echipei FC Aninoasa, care dispută, pe stadionul Municipal din Sfântul Gheorghe, meciul de baraj, pentru promovarea în liga a 3-a, cu Astra Ciorani. Partida se anunță foarte grea pentru formația antrenată de Remus Gâlmencea, având în vedere valoarea și forța grupului de la Astra Ciorani.

Ca să se bucure de laurii unui rezultat bun, jucătorii dâmbovițeni trebuie să exploateze defectele adversarilor și să nu greșească decisiv în apărare. Să joace mai cursiv, mai dinamic, mai incisiv. Este nevoie de un plus la capitolul ruperi de ritm. Aici pot excela Rusu, Mirel Matei, Diță, Ionuț Maican, Bogdan Matei sau Moțoi.
Campionii din Dâmbovița nu trebuie să se ia la luptă cu adversarii. Nu sunt indicate duelurile fizice și jocul aerian. Este important ca astralii să nu aibă multe baloane în posesie, pe care să le migălească și apoi să le arunce spre avamposturi. Fără o construcție laborioasă, jocul Astrei se frânge, se taie. În asemenea condiții și cu atacantul Ciobanu izolat, echipa prahoveană dă senzația unei garnituri fără vlagă și fără busolă. Ajunge în suferință de prestație dar și de stare de spirit. Nu poate găsi drumul spre gol.

Apărarea lui FC Aninoasa poate evolua cu mult calm și cu o siguranță care să-i inhibe pe adversari. Cvartetul defensiv, V.Nicolae, Pahonțu, Neagu, Albu, poate, prin marcaje strânse și joc simplu, să-i țină pe Petrescu, Ciobanu, eventual pe antrenorul-jucător Aristan, departe de poarta lui Ionică Nicolae. Dacă acești jucători sunt marcați la sânge, Astra are clipe grele. Devine derutată, scosă din ritm, fără inspirație și tonus fizic. Este vulnerabilă și fără suflu. Ca să triumfe la Sfântul Gheorghe, băieții lui Constantin Maricescu trebui să-și învingă teama, să-și controleze reacțiile, să se controleze la maxim, să fie plini de curaj.

Apoi, să arate că știu să se așeze în câmpul de luptă, să se apere, să facă presing. Este necesar ca FC Aninoasa să ducă mulți jucători și multe baloane în careul lui Alexandru Catană. Nu în ultimul rând să înscrie și să arate că alcătuiesc o echipă valoaroasă.
Succes, FC Aninoasa!

Alexandru Istrate

Adaugă un Comentariu

*