Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, ianuarie 16, 2021
Sunteți Aici Home » SPORT » FOTBAL: Mioritica liga a 4-a dâmbovițeană, mai modestă ca niciodată

FOTBAL: Mioritica liga a 4-a dâmbovițeană, mai modestă ca niciodată 

Foto: sportdambovitean.ro

Peste câteva zile, mai precis sâmbătă, după ora 13:00, va cădea cortina peste mioritica liga a 4-a dâmbovițeană. Cu foarte multe minusuri: contestații, delegări și arbitraje dubioase (fară mulți arbitrii suspendați), sentințe blânde la comisii şi două abandonuri (Gaz Metan Finta și Petrolul Valea Mare), acest eșalon a fost mai modest ca niciodată. A fost presărat cu multe nereguli.

Sâmbătă, după ultimele meciuri ale sezonului, vom cunoaște și campioana județeană care va merge la barajul de promovare, în liga a 3-a, care va avea loc pe 21 iunie, în județui Covasna.

Mai mult ca sigur, FC Aninoasa va învinge, pe propriul teren, pe prietena, Petrolul Târgoviște, și va merge la baraj. Marea învinsă ar fi Flacăra Moreni, care parcă nu a evoluat cu turație maximă. De lăudat faptul că la echipa de pe malurile Cricovului Dulce au fost incluși 12 juniori. Podiumul a fost completat de Bradul Moroieni (antrenor Florin Tudose). Se spune că echipa din nordul județului este una redutabilă.

Va retrograda în categoria Onoare, AS Doicești (antrenor Vasile Grigorașcu). Echipa de lângă Termocentrală poate rămâne în liga a 4-a doar dacă promovează FC Aninoasa sau Flacăra Moreni. Campioana județului Dâmbovița va juca cu cea a județului Prahova, Astra II Ciorani.

Echipele nou promovate vara trecută: Unirea Cobia, Avicola Tărtășești și Luceafărul Dragomirești s-au clasat în a doua parte a ierarhiei având evoluții modeste.

Cu o etapă înainte de sfârșitul sezonului, golgheterii sunt: Nicolae Moțoi (30 de goluri, FC Aninoasa), Cătalin Șerban (29 de goluri, Atletic Fieni), Mihai Tănase (27 de goluri, Petrolul Târgoviște), Ștefan Vlădescu (27 de goluri, Flacăra Moreni).Pe această listă îi mai găsim pe, Badea (Comerțul Brezoaiele), Iosif și Cristi Constantin (ambii Bradul Moroieni), Mirel Matei (FC Aninoasa), Alexandru Negrea (Flacăra Moreni).

La capitolul antrenori, Gabi Paraschiv (Flacăra Moreni) și Remus Gâlmencea (FC Aninoasa) au evoluat ca jucători în liga întâi.

Cele mai bune stadioane sunt: Fieni, Moreni, Târgoviște (Petrolul), Moroeni, Brezoaiele. Necorespunzătoare sunt cele de la Perșinari și Cobia.

Rămânem cu regretul că echipe consacrate, Utchim Găești, Gloria Cornești, FC Conțești şi Gaz Metan Finta au ieșit din peisaj…

Alexandru Istrate

Adaugă un Comentariu

*