Știri, Muntenia-Sud, România|luni, ianuarie 24, 2022
Sunteți Aici Home » SPORT » FOTBAL: Nu a fost să fie! FC Aninoasa nu a promovat în Liga a 3-a

FOTBAL: Nu a fost să fie! FC Aninoasa nu a promovat în Liga a 3-a 

Foto: tmpress.ro

FC Aninoasa-Astra Ciorani 1-2 (1-1)
Au marcat: Moțoi (min.14)/Ciobanu (3), Bărăgan (61)
Au arbitrat bine: Marian Barbu-Dragoș Bogdan, Mihai Cantemir (toți din Făgăraș)
Observatori FRF: Iosif Olah (Sfântul Gheorghe) și Octavian Goga (Brașov)
Cartonașe galbene: R.Catană (67), Munteanu (75), A.Catană (90)/ Pahonțu (69 și 73)
Cartonaș roșu: Pahonțu (min. 73)
Meciul s-a disputat pe stadionul Municipal din Sfântul Gheorghe.Spectatori 300.

FC Aninoasa: I.Nicolae (cpt)-V.Nicolae, Pahonțu, Neagu, Albu (70-A.Maican)-Rusu, B.Matei, I.Maican (46-Gae), Diță (77-D.Matei)-M.Matei, Moțoi.
Rezerve neutilizate: Mihăilescu- Florea, Dumitrache, Radu.
Antrenor: Remus Gâlmencea

Astra: A.Catană-C.Catană, Neagu, Iordache, Zecheru-Petculescu (64-Chiși), Bărăgan (cpt), Butufei, Munteanu (85-Răileanu), Petrescu (53-Aristan)-Ciobanu
Rezerve neutilizate: Tănase-Constantinescu, Ghenu, Roman
Antrenor: Valeriu Aristan

Meciul a început exploziv și chiar în minutul 3, la o centrare pe tavă a lui Bărăgan, atacantul Ciobanu a pus latul și a deschis scorul, 0-1. Prahovenii au încercat să-și păzească agoniseala și au făcut pasul înapoi. Dâmbovițenii au profitat și au urcat în atac. În min.14, Moțoi a reușit egalarea cu un șut de la 17 metri, în colțul lung, după o combinație cu Mirel Matei, 1-1. Cu moralul ridicat, jucătorii de la FC Aninoasa au călcat apăsat în terenul Astrei. Și-au așezat jocul calm și puteau marca în min. 34, prin Moțoi (pasă excelentă Bogdan Matei), dar a ratat incredibil singur cu portarul Alexandru Catană. Se consideră că acesta a fost momentul psihologic al jocului.

După pauză s-a jucat pe contre. Astra a împins jocul în terenul Aninoasei. Și-a instalat tabăra, încet-încet, în terenul advers. Mijlocașii centrali, Butufei și Bărăgan au fost generoși cu pasele spre vârfurile Ciobanu și Aristan. Insistența astralilor a dat roade în min. 61, când Gică Bărăgan (fost la Gloria Cornești) a executat cu măiestrie o lovitură liberă, de la 23 m și a bătut plasa lui Ionică Nicolae, 1-2.

FC Aninoasa nu-și revine. Mai mult, Pahonțu (73) vede al doilea galben și este eliminat. Astra încălzește repede careul advers. Este superioară la posesie. Semnează atac după atac și presează careul advers. Ciobanu, Aristan, Chiși s-au aflat foarte aproape de gol, dar au irosit șansele de a mai scutura plasa porții apărate de Ionică Nicolae.Acesta și-a salvat echipa de la primirea a cel puțin trei goluri. Cu un om în minus, FC Aninoasa nu a mai periclitat poarta lui Alexandru Catană. Moțoi și M.Matei nu l-au mai pus la treabă. S-au stins, fiind prinși în cleștele făcut de Iordache și Neagu. Gae, Dănuț Matei și Bogdan Matei au stat la pândă fără să facă presing agresiv în jumătatea adversă. Condiția fizică i-a trădat pe elevii lui Remus Gâlmencea.

Greșind mai puțin și speculând greșelile adversarilor, prahovenii au învins la limită și au luat vizele pentru liga a 3-a.

FC Aninoasa nu a jucat rău, dar a plătit tribut unor greșeli în centrul defensivei, care i-a costat pierderea promovării. De asemenea, eliminarea lui Pahonțu (min.73) a cântărit mult în economia partidei.

De remarcat faptul că niciun membru marcat de la AJF Dâmbovița nu a fost prezent la acest important meci. Poate dacă se plăteau niște baremuri grase, aceștia se înghesuiau la această partidă.

Finanțatorul echipei Astra Ciorai, Ion Mihai, este la a doua promovare, după cea cu Prahova Tomșani, realizată acum trei ani. Atunci, Prahova Tomșani a învins la Brașov pe stadionul Carpați, pe FC Zagon, după executarea loviturilor de departajare.

Jucătorul meciului: Gică Bărăgan (Astra)

A consemnat,
Alexandru Istrate

Adaugă un Comentariu

*