Știri, Muntenia-Sud, România|joi, iunie 4, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » FOTBAL: O repriză bună și una de coșmar! FC Fortuna Poiana Câmpina-Chindia Târgoviște 2-0 (0-0)

FOTBAL: O repriză bună și una de coșmar! FC Fortuna Poiana Câmpina-Chindia Târgoviște 2-0 (0-0) 

Foto: sportdambovitean.ro

A marcat Chipirliu (min.55 și 90+1 din 11m)
Au arbitrat: Alexandru Tudor-Valentin Avram, Florin Ungureanu (toți din București).
Observatori: FRF Aurel Simion (Pitești), Matei Basarab (Slobozia).
Cartonașe galbene: Cristescu, Buhuși, Barbu, Minciună, Zegheru-Ispas, Anton, Popescu.
Cartonaș roșu: Vătavu (min 90+1).

Fortuna: Zegheru-Cristescu (74-Jugaru), Marin (cpt), Șandru, Damian-Minciună, Barbu-Munteanu (87-Crosman), Buhuși (46-Antohi), Chipirliu-Camara (29-Năstase).
Rezerve neutilizate: Stroescu-A.Gheorghe, Anițoiu.
Antrenori: Florin Stăncioiu, Costin Plavache, Bogdan Pârvu

Chindia: Popescu-Pătru, Vătavu, Ispas, C.Dinu (85-Căldăraru) – Voicu (58-Dobrescu), Honciu (cpt), Anton, Cherchez (70-Roman;81-Ghiță) – Bucă, Văduva.
Rezerve neutilizate: Omuț-Grigore, Pârvu.
Antrenori: Silviu Dumitrescu, Vasile Sică Bârdeș, George Păsărică.

A fost un meci de mare luptă, miza fiind promovarea în liga a doua. Târgoviștenilor le trebuia un egal, gazdelor numai victoria, pe care a obținut-o și și-au mărit șansele de a evolua pe a doua șcenă a fotbalului românesc.

Roș-albaștrii au început curajos partida, mizând pe forța flancurilor. În prima parte a confruntării, târgoviștenii s-au apărat bine, cu marcaje strânse la oamenii cei mai avansați, Chipirliu și Camara, apoi Năstase. Au fost blocate flancurile, unde Pătru și Dinu nu i-au lăsat pe Buhuși și Munteanu să se desfășoare. În această perioadă, prahovenii nu s-au apropriat niciodată periculos de poarta lui Popescu. Ocazii de gol au fost la buturile lui Zegheru, dar au fost irosite de Cherchez (11 și 17) și Văduva (29). Ultimul a fost servit de Bucă, dar din situație excelentă nu a putut finaliza.

În repiza secundă, târgoviștenii nu au știut să țină cadența. S-au trnsformat din ogari în iepuri. Imaginea echipei a suferit pentru că jocul parcă a adormit. Pe acest fond, „Norocoșii” au urcat în atac. În min.55, la o fază colectivă, Antohi a șutat puternic, a respins Popescu, apoi Năstase a trimis balonul în bară și Chipirliu a marcat, 1-0.

Elevii lui Silviu Dumitrescu au ieșit în ofensivă, dar nu atacul este punctul lor forte. Au atacat dar au făcut-o previzibil, stereotipic și monoton. Ocaziile au apărut în careul Chindiei, dar Chipirliu (57), bine angajat de Năstase și Vali Munteanu, nu l-a putut dobândi pe Popescu. În replică, Vătavu (61) și Cherche (67) nu au cadrat poarta lui Zegheru. Fiind cuprinși de dorința de a egala, „Lăncierii” au neglijat apărarea și au lăsat multe spații libere pe care au acționat Năstase (83), Barbu (88) și Chpriliu (88), dar fără să concretizeze.

Prahovenii au mai lovit o dată în min. 91+1, când Vătavu l-a faultat, în careul mare, pe Chipirliu și ecusonul FIFA, Alexandru Tudor, a dictat penalty. Lovitura de la punctul cu var a fost transformată de Chipirliu, 2-0.

Pierzând acest meci, Chindia s-a afundat în tărâmul iluziilor. Acum stă la mâna altor echipe, FC Zagon sau Atletic Bradu, în speranța că pot încurca pe Fortuna. Va fi foarte greu. Jucătorii Chindiei ar fi trebuit să știe că în fotbal (și nu numai), greșelile se plătesc. Sportul rege îi pedepsește pe cei care îi sfidează legile. Acest eșec este o mare decepție, un loc viran, o rană care se va închide greu.

Jucătorul meciului, Remus Chipirliu.

Alexandru Istrate

REZULTATE: Liga a 3-a; Seria a 6-a; Etapa a 7-a

Play-off (locurile1-6)
Fortuna Poiana Câmpina-Chindia Târgoviște 2-0: Chipirliu (min.57 și 90+1 din 11m)
Atletic Bradu-FC Zagon 0-0
SCM Argeș Pitești a stat.

Play-out (locurile 7-12)
FCM Târgoviște-Conpet Ploiești 3-2: Popa (41, 62 și 84 )- C.Munteanu (30), Ruptureanu (85)
Avântul Reghin-Urban Titu 0-1: Ivașcu(40)
FC Păpăuți a stat.

Adaugă un Comentariu

*