Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, decembrie 2, 2020
Sunteți Aici Home » SPORT » FOTBAL: Patru echipe noi, dar modeste în… subțirica ligă a 4-a

FOTBAL: Patru echipe noi, dar modeste în… subțirica ligă a 4-a 

Foto: media.realitatea.ro

Sărmana liga a 4-a dâmbovițeană va pleca din block-start-uri pe 16 august. Va avea același format ca și în ediția trecută, adică cu 18 echipe în componență. Vor fi patru echipe noi: Libertatea Urziceanca, Progresul Mătăsaru, Comerțul Viișoara (posibil Săgeata Cătunu) și CS Petrești (care a preluat locul echipei Voința Pietroșița). Vor fi și două etape intermediare pe 26 august (etapa a 3-a) și 9 septembrie (etapa a 6-a).

Campionatul va începe abrupt, cu un derby de zile mari: Flacăra Moreni-FC Aninoasa. O partidă între echipele care s-au luptat sezonul trecut pentru locul întâi. Mai sunt programate meciurile: Bradul Moroieni-Voința Perșinari, Recolta Gura-Șuții-PAS Pucioasa, Atletic Fieni-Avântul Produlești, Comerțul Brezoaiele-CS Petrești, Unirea Cobia-Avicola Tărtășești, Progresul Mătăsaru-Luceafărul Dragomirești, Libertatea Urziceanca-Petrolul Târgoviște, Comerțul Viișoara-Voința Crevedia.

A dispărut din peisaj AS Doicești, care după cinci ani de liga a 4-a a retrogradat în Onoare. Nu are gânduri de a rămâne în liga a 4-a. Chiar dacă au avut probleme în această vară, Avicola Tărtășești și Avântul Produlești merg mai departe.

Se aude un murmur puțin mascat din partea oficialilor echipelor, care sunt nemulțumiți că s-au mărit baremurile de arbitraj cu 20 de lei. Cavalerii fluierului și ai fanioanelor nu au făcut nimic care să recomande această mărire de baremuri. Din contră!

Este de urmărit dacă toate cele 18 echipe înscrise vor reuși să termine campionatul. Ediția trecută au părăsit competiția, înainte de termen, Gaz Metan Finta și Petrolul Valea Mare. Cu un an înainte, au dispărut FC Conțești și Utchim Găești, iar astă-vară Gloria Cornești, care promovase în liga a 3-a, după 1-0 (C.Calofir), cu CS Buftea. Nimeni de la AJF Dâmbovița nu a făcut ceva pentru ca aceste echipe să continuie.

Alexandru Istrate

Adaugă un Comentariu

*