Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, iulie 5, 2020
Sunteți Aici Home » SPORT » FOTBAL: Rică Neaga a preluat oficial Urban Titu. „În primul sezon, obiectivul meu este să formez o echipă competitivă”

FOTBAL: Rică Neaga a preluat oficial Urban Titu. „În primul sezon, obiectivul meu este să formez o echipă competitivă” 

rica neaga titu 1

Fostul stelist Adrian Rică Neaga a preluat astăzi, oficial, echipa de fotbal Urban Titu. Contractul a fost semnat pentru următorii 2 ani, însă Rică are de pe acum uşile deschise, dacă va dori să rămână la Titu mai multă vreme. Noul antrenor al ACS Urban Titu a mărturisit că a fost convins de proiectul pentru viitor pe care administraţia locală îl creionase deja, dar a cântărit mult şi prietenia care-l leagă, de ani buni, de viceprimarul Vlad Oprea.

„În primul sezon, am ca obiectiv să formez o echipă competitivă, pentru ca în următorul sezon, 2015-2016, să putem ataca promovarea. Voi pune accent pe jucătorii tineri, pentru că vreau să-i promovăm, mai ales că există o pepinieră la Nucet. Pe vremea când eram şi eu, şi colegul meu Remus Bărbie juniori la FC Argeş, aveam meciuri grele.

Am venit cu Remus Bărbărie, care mi-a fost coleg când am fost la juniori, şi voi colabora cu toţi oamenii care au fost aici pentru că ne trebuie colaboratori cât mai buni şi din interior. O să aducem şi jucători, sperăm să putem să îi luăm. Vreau să formez o echipă de jucători tineri, pe lângă doi-trei jucători cu experienţă. Primul jucător pe care vreau să-l aduc, dar nu sunt convins că pot să-l aduc, este Mărgăritescu, pe care l-am avut şi la Bradu şi care m-a ajutat foarte mult. Este un tip mobilizator, venind de la nivelul la care a jucat.

În acest an trebuie să facem, cum am spus, o echipă competitivă pentru a putea ataca apoi promovarea. Este foarte mare diferenţă între ligile de fotbal din România şi, dacă nu ai o echipă competitivă atunci când intri într-o ligă superioară, trebuie să schimbi aproape toţi jucătorii”, a declarat Rică Neaga.

rica neaga titu 2

Noul antrenor de la Urban Titu are mână liberă la echipă, ca şi predecesorul său – Nicu Croitoru, după cum a precizat viceprimarul Vlad Oprea, edilul fiind desemnat de primarul Traian Niculae să se ocupe direct de toate activităţile sportive din oraş.

„În momentul de faţă, avem un lot de 16 jucători, urmând ca Rică Neaga să hotărască cine va veni, cine va pleca. Practic, să decidă cum va arăta configuraţia lotului în perioada următoare. Noi am creat, la bazele din oraşul nostru, condiţii de cazare, de pregătire sportivă şi de refacere după efort. În activitatea pe care o va desfăşura la Titu, Rică va acoperi şi o supervizare a celor trei grupe de copii şi juniori, plus că, în momentul de faţă, desfăşurăm o selecţie, căutăm copii născuţi între anii 2000 – 2007. Sper ca oraşul Titu să devină în curând un punct de atracţie pentru toţi copiii cu înclinaţie spre fotbal”, a spus Vlad Oprea.

Despre poiectele de viitor a vorbit primarul Traian Niculae şi este important de reţinut că administraţia de la Titu şi-a propus să nu renunţe la fotbal, la sport în general.

„Eu am avut grijă ca toţi sportivii să-şi primească salariile la timp şi să le creăm condiţii mult mai bune, ceea ce voi face şi în continuare. De asemenea, avem şi un proiect pentru contrucţia unui stadion nou, după normele europene. Urmează să facem demersurile necesare pentru aprobările respective”, a precizat primarul Traian Niculae.

Edilul a promis că, după achitarea datoriilor moştenite de la fost administraţie locală, vor fi alocate Asociaţiei Club Sportiv Urban Titu alte resurse financiare, mult mai generoase. În momentul de faţă, bugetul echipei se cifrează la 2,5 miliarde lei vechi, la care se adaugă trei sponsorizări care ajung lunar la aproape 10.000 de lei.

Adaugă un Comentariu

*