Știri, Muntenia-Sud, România|luni, septembrie 28, 2020
Sunteți Aici Home » SPORT » FOTBAL: Victorie chinuită, dar importantă! FC Aninoasa, primul pas spre Liga a 3-a

FOTBAL: Victorie chinuită, dar importantă! FC Aninoasa, primul pas spre Liga a 3-a 

FC Aninoasa 5

FC Aninoasa a făcut, sâmbătă după-amiază, primul pas spre eşalonul al treilea al fotbalului românesc. Câştigătoarea Ligii a 4-a dâmboviţene a obţinut o victorie dramatică (2-1), în disputa cu Unirea Bascov, ce a contat pentru prima manşă a barajului de promovare în Liga a 3-a. Echipa lui Remus Gâlmencea a trebuit să tragă din greu, pe teren propriu, până să răpună campioana Ligii a 4-a argeşene. În faţa unei asistenţe record de spectatori, Aninoasa şi-a asigurat victoria în minutele de prelungire ale jocului, când Moţoi s-a dovedit, într-o mână, salvatorul de serviciu al echipei.

FC Aninoasa 1

Aninoasa a profitat cu greu omul în plus pe teren

Cuprinşi de emoţiile importantului meci, dâmboviţenii încep timorat disputa şi lasă adversarul să se simtă precum la el acasă. La prima fază de poartă a înfruntării, Unirea trece pe lângă deschiderea scorului, prin Neaga (4), după care Aninoasa ripostează prin Ştefan (5), care trimite, lângă bară, un şut periculos din lovitură liberă, respins cu mare greutate de Şerban. După încercarea de gol a fundaşului central, gruparea dâmboviţeană intră într-un con de umbră, iar argeşenii sunt foarte aproape de a deschide scorul, în două rânduri prin Cârstea (15, 26). La intrarea în ultimul sfert al reprizei, Aninoasa iese din hibernare, iar Unirea rămâne în inferioritate numerică, după ce Linte este eliminat pentru un fault la Diţă, în apropierea careului, din postura de ultim apărător. Pe final de repriză, golgeterul I. Maican iroseşte cea mai mare ocazie de gol dâmboviţeană, din centrul careului.

FC Aninoasa 2

Moţoi, salvatorul Aninoasei

În actul secund, echipele intră mai decise pe teren şi mai active în faţa porţii. Pe fondul unei erori defensive a Aninoasei, campioana argeşeană găseşte prima drumul de gol, prin Cârstea (52), care îl execută fără emoţii pe Bărboiu, din zona careului mic. Trei minute mai târziu, dâmboviţenii îşi aduc aminte că echipa oaspete evoluează în zece şi restabilişte egalitatea prin Pahonţu, care fructifică excelent, sub transversală, assist-ul lui I. Miacan, din flancul drept al terenului. După restabilirea echilibrului pe tabelă, Unirea „uită” de faza ofensivă, iar Aninoasa trece la conducerea ostilităţilor din teren. Rând pe rând, Constantinov (68), Rusu (68), Pahonţu (82), Moţoi (84) şi Gae (90) irosesc ocazii care provoacă multă mâhnire pe banca tehnică şi în rândul numeroşilor fani. Sclipirea de orgoliu a dâmboviţenilor apare la ultima fază a jocului, când Moţoi, „talismanul” din atacul lui Gâlmă, aduce golul victorios al Aninoasei, în primul duel cu argeşenii. În urma reuşitei din final de meci, campioana dâmboviţeană porneşte, în manşa secundă a barajului, cu prima şansă la promovare în Liga a 3-a. La capătul primului duel dintre cele două formaţii a rămas faptul Aninoasa va avea parte de un meci extrem de greu în fieful argeşenilor, în care va trebui să tragă din răsputeri pentru a scăpa de campionatul judeţean.

FC Aninoasa 3

FC Aninoasa – Unirea Bascov 2-1 (0-0)

Marcatori: Pahonţu (55). Moţoi (90+3)/ Cârstea (52).

Aninoasa: Bărboiu – V. Niculae, Pahonţu, Ştefan, Tudose (56 Moţoi) – B. Matei, Gae – Călinescu, Rusu, Diţă – I- Maican (67 Constantinov). Antrenor: Remus Gâlmencea

Bascov: Şerban – Suditu, Linte, Bursuc, Puiu – Sima, Lipă (89 A. Andrei), Gherase, Boboacă (62 Paraschivescu) – Cârstea (88 Niculcea), Neagu (F. Tănase). Antrenor: Alin Lipă

Stadion „Aninoasa”. Spectatori: 1500.

Au arbitrat: Ionuţ Coza (Cernica) – Cosmin Vatamanu şi Andrei Simonis (ambii din Bucureşti). Observatori FRF: George Ionescu (Bucureşti) şi Decu Crângaşu (Ploieşti).

Cartonaşe galbene: V. Niculae (38), Moţoi (59), B. Matei (78)/ Gherase (6), Sima (81).

Cartonaş roşu: Linte (28).

Ionuţ Parghel

FC Aninoasa 7 FC Aninoasa 6 FC Aninoasa 4

Adaugă un Comentariu

*