Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, februarie 26, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » FOTO: 150 de voluntari au plantat 3.000 de puieţi de arbori în comuna Gura Ocniţei

FOTO: 150 de voluntari au plantat 3.000 de puieţi de arbori în comuna Gura Ocniţei 

plantare arbori gura ocnitei 4

Mobilizare extraordinară în comuna Gura Ocniţei, din judeţul Dâmboviţa, unde s-a organizat, pentru al doilea an consecutiv, o acţiune voluntară de plantare de arbori, sub titulatura „Dialog verde între generaţii”. Iniţiativa acestei campanii a aparţinut Centrului Europe Direct din cadrul Bibliotecii Judeţene „I.H. Rădulescu” Dâmboviţa şi a fost îmbrăţişată imediat de administraţia publică locală.

plantare arbori gura ocnitei 6

Materialul săditor a fost pus la dispoziţie, gratuit, de către Direcţia Silvică Dâmboviţa, iar participanţii au primit daruri din partea SC OŢELINOX SA Târgovişte, societate care s-a implicat, totodată, şi cu o puternică echipă de voluntari. De asemenea, s-au alăturat acţiunii de plantare: Asociaţia Tineri pentru Europa de Mâine; OMV PETROM; Garda de Mediu; Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Gura Ocniţei şi bibliotecile din localitate; beneficiarii Legii venitului minim garant şi mai mulţi cetăţeni care au apreciat ca fiind binevenită această campanie. În total, 150 de voluntari care au plantat 3.000 de puieţi de arbori.

plantare arbori gura ocnitei 1Acţiunea a vizat mai multe locaţii din comună: Staţia 110 KW; DJ 720 (Capul Plaiului), Dealul Crucii şi de-a lungul drumului ce face legătura între satele Săcuieni şi Gura Ocniţei. Cu acest prilej, primarul Sorin Ioniţă a vorbit despre dezastrul ecologic ce s-a înfăptuit în urmă cu şase ani, când pădurea din zona Dealul Gămăloiu (Dealul Bătrân) a fost decimată criminal, arborii fiind doborâţi chiar şi de la 1 – 1,5 metri deasupra solului. Edilul a punctat că astfel de situaţii nu trebuie să se mai repete, ci, dimpotrivă, localnicii trebuie să fie implicaţi cât mai des în acţiuni de reconstrucţie a mediului.

plantare arbori gura ocnitei 5 plantare arbori gura ocnitei 7 plantare arbori gura ocnitei 2 plantare arbori gura ocnitei 3

Adaugă un Comentariu

*