Știri, Muntenia-Sud, România|luni, mai 20, 2019
Sunteți Aici Home » SOCIAL » FOTO: Ambasadorul UNICEF Horia Tecău, alături de copiii care au nevoie de sprijin!

FOTO: Ambasadorul UNICEF Horia Tecău, alături de copiii care au nevoie de sprijin! 

UNICEF Romaina Horia Tecau-1

Campionul mondial de tenis Horia Tecău, din aprilie 2017 ambasador naţional pentru UNICEF România, s-a aflat, săptămâna trecută, în comuna Bereşti-Tazlău, judeţul Bacău, una dintre cele 45 de comunităţi în care UNICEF testează servicii comunitare pentru copii. De asemenea, campionul mondial a vizitat două familii sprijinite prin intermediul acestui proiect pilot, pentru a vedea munca UNICEF la nivel local. Comuna Bereşti-Tazlău cuprinde șapte sate, cu o populație de 5.400 de locuitori în 2.500 de gospodării.

„Mă bucur că am avut oportunitatea să cunosc profesioniștii de la nivel local care lucrează împreună, zi de zi, astfel încât copiii vulnerabili să poată crește alături de părinții lor, să fie iubiți și protejați și să meargă la școală. Mi-aș dori ca toți copiii din România să beneficieze de sprijin astfel încât să se dezvolte armonios și să își poate împlini visele. Am văzut că acest lucru se poate întâmpla atunci când primăria, școala, profesioniștii și părinții lucrează împreună”, a mărturisit Horia Tecău.

UNICEF Romaina Horia Tecau-2UNICEF România, împreună cu Guvernul României și diferiţi parteneri, a lansat, în anul 2014, proiectul pilot „Incluziune socială prin furnizarea de servicii integrate la nivelul comunității – Servicii Comunitare pentru Copii”, cu finanțare prin Norway Grants și din resurse UNICEF. Începând cu 2017, proiectul continuă cu finanțare de la Fundația Botnar și din fonduri proprii UNICEF şi include mai multe componente: Pachetul Minim de Servicii, Pachetul Educație Incluzivă de Calitate și campanii de informare, conștientizare și educare pentru copii și părinți deopotrivă.

Rezultatele evaluării independente demonstrează că serviciile comunitare pentru copii aduc rezultate concrete pentru zeci de mii de copii și familiile lor, dar și pentru comunitățile în care trăiesc, iar lecțiile învățate pot sprijini extinderea serviciilor integrate pentru toți cei patru milioane de copii din România și pentru familiile lor.

UNICEF Romaina Horia Tecau-3

Adaugă un Comentariu

*