Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, aprilie 22, 2018
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » FOTO: Ascensiune pentru promovarea turismului în România. Astăzi, Canionul „Şapte scări”

FOTO: Ascensiune pentru promovarea turismului în România. Astăzi, Canionul „Şapte scări” 

chindia jurasic 2

26 de montaniarzi din Târgoviște, Fieni, Moreni, Pucioasa, Vulcana Pandele, Titu, București şi Brașov, cu vârste cuprinse între 6 şi 66 de ani, au organizat prima ascensiune din acest an, în cadrul proiectului de relansare a mişcării turistice iniţiat de Grupul de Iniţiativă Chindia Jurasic Park.

Ascensiunea spre culmile masivului Piatra Mare din judeţul Braşov a început din zona Dâmbul Morii (650 m) urmând marcajul “bandă galbenă”, de-a lungul văii Șipoaia. După aproximativ o oră de mers s-a ajuns la obiectivul principal al acestei ieșiri, canionul “Șapte Scări”, o impresionantă sculptură naturală în calcare jurasice, aflată la altitudinea de 948 m.

Canionul propriu-zis are o diferență de nivel de 58 metri și o lungime de 160 m, dar frumusețea lui, accentuată de cascadele de apă sau de de…gheață, te provoacă să îl parcurgi, în ciuda unei senzații normale de teamă. De fapt, în toamna anului 2014, autoritățile care administrează zona au montat podețe și scări noi, din elemente zincate, care îți dau o siguranță suplimentară în momentul ascensiunii. De menționat că parcurgerea canionului se poate face contra cost plătind suma de 10 lei de persoană (grupurile organizate și copiii au reducere de 50 %).

„După trecerea acestui prim prag a urmat o ascensiune lungă, de aproximativ 3 ore, pe un traseu greu (interzis iarna turiștilor neexperimentați) în condiții de iarnă, până la noua cabana Piatra Mare aflată într-o largă poiană la altitudinea de 1628 m. Dacă expediția a început pe o vreme închisă, relativ calmă, în zona cabanei viscolul și ceață ne-au obligat să ne echipăm corespunzător. După o pauză de aproximativ 30 de minute, necesare pentru a bea un ceai fierbinte și a mânca de la cabană sau din proviziile proprii, echipa montaniarzilor a coborât pe marcajul «bandă roșie» pe așa-numitul «Drum familial», ajungând la mașini la căderea întunericului”, povesteşte Nicu Posta – liderul Grupului de Inițiativă Chindia Jurasic Park.

În perioada 9-11 ianuarie 2015, montaniarzii dâmbovițeni vor urca în zona Padina de unde vor face “tradiționala” tură la vârful Omu (2505 m) și câteva ture mai ușoare prin Cheile Peșterii sau Canionul Horoabei.

FOTO: chindiajurasicpark.blogspot.ro

chindia jurasic 7 chindia jurasic 6 chindia jurasic 5 chindia jurasic 8 chindia jurasic 4 chindia jurasic 3 chindia jurasic 1

Adaugă un Comentariu

*