Știri, Muntenia-Sud, România|joi, octombrie 22, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » FOTO: Bătaie de joc pe bani europeni la Pucioasa. Primăria se pregăteşte de inaugurare!

FOTO: Bătaie de joc pe bani europeni la Pucioasa. Primăria se pregăteşte de inaugurare! 

pod pucioasa 3

La Pucioasa, un pod executat cu fonduri europene nerambursabile se termină în… grădina unui localnic! Nu pentru că aşa este proiectul şi ar urma vreo expropriere pentru cauză de utilitate publică, ci fiindcă, sub supraveghearea primarului Dănuţ Bădău, lucrările au fost prost făcute. Plus că înregistrează şi o întârziere de şase luni! Investiţia a demarat în 2011 şi ar fi trebuit să fie finalizată la sfârşitul anului trecut. Fiindcă nu s-a întâmplat aşa, lucrările executate după această dată sunt plătite din banii Primăriei Pucioasa. Adică, s-a pierdut o bună parte din fondurile europene nerambursabile! În cadrul aceluiaşi proiect, s-au amenajat, la fel de prost, şanţuri de scurgere a apelor pluviale. De asemenea, pe multe străzi, asfaltul a fost turnat în bătaie de joc.

pod pucioasa 2

Un alt exemplu AŞA NU, regăsim la Şcoala 4 Pucioasa, un proiect început în 2013 şi care ar fi trebuit să fie gata cu mai bine de un an şi jumătate în urmă, dar care nu este gata nici acum, deşi se pare că edilul Dănuţ Bădău se pregăteşte pentru inaugurare în condiţiile în care pe alocuri plouă în clădirea reabilitată şi modernizată cu fonduri europene. Ca şi în cazul primului proiect, tot ce s-a lucrat după 31 decembrie 2016 va fi plătit din bugetul oraşului Pucioasa, în condiţiile în care fondurile europene nerambursabile ar fi acoperit întreaga investiţie, numai că administraţia Bădău nu a fost capabilă să le utilizeze!

scoala 4 pucioasa 1

„Vinerea trecută, am avut acces în şcoală şi în sala de sport. Prin urmare, pot să vă prezint acum, şi vă pun la dispoziţie fotografii, stilul în care se lucrează la Pucioasa, cum ne batem noi, ca şi autoritate locală, joc de oameni şi de banii oraşului.

Cealaltă investiţie majoră în oraşul Pucioasa – reabilitarea infrastructurii rutiere. Avem un pod care eu cred că a fost adus din Caracal la Pucioasa. Este dezaxat cu câţiva metri şi se termină în grădina unor oameni. Este incredibil aşa ceva! Este chiar la primarul Dănuţ Bădău în cartier. Atenţie, mai avem o lună şi aceste proiecte trebuie să fie finalizate”, a precizat Constantin Ana – candidatul PSD pentru funcţia de primar al oraşului Pucioasa.

În situaţia în care cele două proiecte nu vor fi definitivate până la data de 30 iunie 2016, Primăria Pucioasa va fi obligată să restituie Uniunii Europene toţi banii. Şi este vorba despre multe milioane de lei noi, ceea ce înseamnă faliment!

costi ana 1 santuri pucioasa 3 santuri pucioasa 2 scoala 4 pucioasa 9

2 Răspunsuri la FOTO: Bătaie de joc pe bani europeni la Pucioasa. Primăria se pregăteşte de inaugurare!

  1. Petre Mihai

    Sa dea Dumnezeu ca alti sa gaseasca o firma de constructii sa execute la timp si in bune conditii de receptie cantitativ-calitativ lucrarile proiectelor apropbate si cu fonduri europene. Asa este, firmele de constructii au trantit proiecte cu fonduri europene. Sa-i lasam pe cei care au avut curajul sa faca proiecte pe fonduri europene sa-si duca la bun sfarsit ceea ce au inceput, dupa aceea, sa facem o analiza a activitatilor, cum s-au desfasurat, ce s-a realizat si ce putem adauga, noi, cei de dupa astfel incat comunitatea locala sa nu aiba de suferit. Sa invatam din greselile altora, daca va fi cazul, si sa incercam sa facem noi mai bine decat predecesorii. Apropo, domnule Ana ce proiecte pe fonduri europene ati initiat ? In ce domeniu ? La ce valoare si cum s-au finalizat ? Ce proiecte pe fonduri europene si la ce nivel ve-ti oferi comunitati locale pentru dezvoltarea calitati vieti cetatenilor orasului Pucioasa ? Si sa nu uitam ca acest proiect pe fonduri europene este si rezultatul aliantei poltice USL, sper sa nu ma insel. In viata este foarte usor sa critici dar este foarte greu sa formezi o echipa cu care sa faci treaba buna si de calitate. Oricum, cu aceasta cale vreau sa-i multumesc mamei dumitale pentru ceea ce afacut pentru orasul Pucioasa in perioada cat a fost viceprimar!

     
  2. bos

    fotografii facute la scoala 4 inainte de reabilitare, pod executat de firma lui Dragnea – TELDRUM, va rog sa votati cu candidatul PSD pentru ca meritati mocirla nu asfalt

     

Adaugă un Comentariu

*