Știri, Muntenia-Sud, România|marți, octombrie 16, 2018
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » FOTO: Calea Luminii îi apropie, de 18 ani, pe târgovişteni de Dumnezeu!

FOTO: Calea Luminii îi apropie, de 18 ani, pe târgovişteni de Dumnezeu! 

calea luminii 1

Municipiul Târgovişte vibrează, de la an la an, tot mai puternic în Joia Mare, când se organizează „Calea Luminii”, eveniment spiritual unic în România iniţiat de artistul plastic Mihai Şerbănescu. Odată cu implicarea Arhiepiscopiei, ritualul a căpătat nuanţe profunde.

„Noi nu suntem astăzi decât nişte mărturisitori ai eternităţii şi credinţei noastre creştine de veacuri. Ce poate să fie mai frumos decât să participăm la Denia celor 12 Evanghelii şi apoi să ne bucurăm de luminile care vor fi prezente în oraşul nostru? Ceremonia se datorează domnului profesor Mihai Şerbănescu şi parteneriatului dintre Primăria Târgovişte şi Arhiepiscopie.

Este un lucru minunat! Denia din Joia Patimilor se prelungeşte, după rugăciunea intensă pe care am avut-o în biserică, pe străzile oraşului, pentru bucuria şi înălţarea noastră. Mântuitorul a spus: «Eu sunt lumina lumii. Cine crede în mine şi îmi urmează mie nu va umbla întru întuneric, ci va avea lumina vieţii». Iată care este semnificaţia acestor lumini.

calea luminii 3

De aceea, iubiţii mei, vă binecuvântez din toată inima în această seară. Trebuie să înţelegem cu toţii că lumina lui Hristos luminează tuturor. Fără lumina Lui, nu există idealuri frumoase şi nobile în această lume. Cine depărtează pe Hristos din inima lui face loc la toate blestemăţiile din această lume. Hristos este lumina lumii. Întunericul este slujit de spiritul cel rău. Să îndepărtăm întunericul de la noi şi să lăsăm lumina să pătrundă în sufletele şi în inimile noastre!

Trebuie să avem în vedere idealul creştin, care este idealul iubirii, al smereniei, al răbdării şi al adevărului. Trebuie ca tineretul de astăzi să înveţe cum să se comporte. Nu trebuie umblat după bucurii facile, frivole! Trebuie bucurii profunde, care se referă la adevărul lumii şi al vieţii, la ceea ce este superior şi frumos în această lume”, a fost mesajul ÎPS Nifon – arhiepiscop şi mitropolit al Târgoviştei înainte să aprindă prima lumânare din „Calea Luminii”.

Şi în acest an, mii de târgovişteni – copii, tineri şi bătrâni – au ieşit din case să participe la ceremonialul religios „Calea Luminii”, care-i leagă pe oameni de Dumnezeu. Ca de fiecare dată, s-a ales ca ilustraţie muzicală o piesă de o sensibilitate aparte (Nu-i lumină nicări) interpretată de regretatul artist târgoviştean Lorin Stănescu (Folk T).

calea luminii 2

Adaugă un Comentariu

*