Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, aprilie 4, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » GALERIE FOTO: Canare 2015, a cincea expediţie românească pe tărâmul telescoapelor

GALERIE FOTO: Canare 2015, a cincea expediţie românească pe tărâmul telescoapelor 

expeditie canare 1

În perioada 11-24 mai 2015, Societatea Astronomică Română de Meteori organizează, în cadrul singurului program de astroturism educativ, cultural şi ştiinţific din ţara noastră, a cincea expediție românească în insulele Canare (La Palma și Tenerife), în colaborare cu Astro Travels, reprezentată de dr. Ovidiu Văduvescu – astronom internațional de origine română, cercetător la Institutul de Astrofizică din Canare și managerul Telescopului Isaac Newton din La Palma și Gabriela Văduvescu, ambii membri colaboratori SARM stabiliți în La Palma.

Participanţii, 20 de români, un neamţ şi patru americani, vor vizita cu această ocazie cel mai mare complex astronomic din emisfera nordică şi cel mai mare telescop optic din lume. În program figurează și o miniconferință internațională privind protecția cerului nocturn și combaterea poluării luminoase, susținută de americanca Audrey Fischer, președinte al Societății Astronomice din Chicago și lider al proiectului Internațional „One Star at a Time”.

Expediția este condusă de Valentin Grigore, președinte al Societății Astronomice Române de Meteori. Ghid pe întregul parcurs al expediției va fi dr. Ovidiu Văduvescu care are o îndelungată colaborare cu astronomii amatori români (inclusiv elevi și studenți), în special în cadrul proiectului EURONEAR – European Near Earth Asteroids Research (programul european de studiere a asteroizilor care se aproprie foarte mult de pământ), în calitate de fondator și membru în Comitetul Executiv.

Prima expediție românească organizată de SARM în Canare a avut loc în anul 2010, urmată apoi de cele din 2012, 2013 și 2014, până în prezent peste 100 de români participând la acest program.

SURSA FOTO: Societatea Astronomică Română de Meteoriexpeditie canare 2 expeditie canare 3 expeditie canare 4 expeditie canare 5 expeditie canare 6 expeditie canare 7 expeditie canare 8 expeditie canare 9 expeditie canare 10 expeditie canare 11

 

Adaugă un Comentariu

*