Știri, Muntenia-Sud, România|luni, decembrie 17, 2018
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » FOTO: Cercetaşii României i-au făcut fericiţi pe copiii de la grădiniţele din Ghimpaţi şi Săbieşti!

FOTO: Cercetaşii României i-au făcut fericiţi pe copiii de la grădiniţele din Ghimpaţi şi Săbieşti! 

cercetasi racari 1

Acţiune de suflet, astăzi, în oraşul Răcari, din judeţul Dâmboviţa, pusă în scenă de o delegaţie a Organizaţiei Naţionale „Cercetaşii României”, condusă de Ana Gheorghiu – preşedinta Centrului Local „Savant Gh. M. Murgoci” Bucureşti! Odată ajunşi în grădiniţele cu program normal din Ghimpaţi şi Săbieşti, cercetaşii, îmbrăcaţi în uniforma statutară, au purtat un dialog prietenesc, degajat şi interactiv cu preşcolarii şi au organizat apoi jocuri cu caracter cercetăşesc.

cercetasi racari 4

La final, copiii au fost recompensaţi cu dulciuri şi jucării. De asemenea, le-au oferit materiale didactice, menite să îi ajute în activităţile pe care le vor desfăşura în continuare: creioane colorate, tempera, coli colorate, blocuri de desen, cărţi cu modele de scriere sau pentru dezvoltare personală, plastilină, hârtie creponată, palete pentru pictură etc. Ziua s-a încheiat cu poezii şi cântecele pregătite de cei mici.

cercetasi racari 3

Au fost prezenţi, alături de cercetaşi, donatori, părinţi ai copiilor implicaţi în cercetăşie, elevi de la Liceul Teoretic „Ion Ghica” Răcari, coordonați de doamna director adjunct Aurica Alionte, conducerea instituţiei şcolare, dar şi primarul localităţii – Marius Caraveţeanu, care le-a mulţumit tuturor participanţilor pentru acţiunea „Dăruim cercetăşie, primim bucurie!” derulată la grădiniţele din Ghimpaţi şi Săbieşti, parte a programului „Lumina faptelor bune. 2017″.

cercetasi racari 2

La rândul său, Ana Gheorghiu – coordonatoarea proiectului – a punctat că, prin activitatea lor de zi cu zi, cercetașii oferă exemple de bune practici și de implicare în comunitate, îndeamnă pe cât mai mulți să li se alăture în astfel de demersuri, stimulează pe cât mai mulți la aplecare spre cultură, spre comunitate și problemele acesteia, pun o piatră de temelie la îndeplinirea testamentului lăsat de părintele cercetășiei, Lordul Baden Powell: „Să lăsăm lumea un pic mai bună decât am găsit-o”.

Etapele de pregătire ale acțiunii au fost organizate de unitatea de exploratori a Centrului Local „Savant Gh. M. Murgoci” Bucureşti, coordonați de cercetașii Andreea Căciulă, Brianna Hornea, Teodora Miu, Ilinca Hrițcu și Alexandru Popovici.

Adaugă un Comentariu

*