Știri, Muntenia-Sud, România|marți, iulie 14, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » FOTO: Cisternă cu 40 de tone de acid sulfuric s-a răsturnat pe DN1, lângă Câmpina

FOTO: Cisternă cu 40 de tone de acid sulfuric s-a răsturnat pe DN1, lângă Câmpina 

cisterna 7

Pompierii prahoveni au acţionat, mai bine de 12 ore, pentru înlăturarea pericolului de explozie şi contaminare cu acid sulfuric, după ce o cisternă s-a răsturnat, azi-noapte, în jurul orei 03:15, pe DN 1, în dreptul municipiului Câmpina. Transportul trebuia să ajungă la o societate din Târgu MUreş, unde se fabrică acumulatori auto. Cisterna a fost se pare încărcată în Bulgaria.

cisterna 5

S-a intervenit cu opt autospeciale de lucru cu apă şi spumă, două autospeciale pentru descarcerare, o autospecială pentru iluminat, o ambulanţă SMURD şi una SAJ, iar pentru protejarea populaţiei şi a mediului au fost mobilizaţi 57 de pompieri, fiind nevoie să se procedeze la izolarea zonei pe o rază de un kilometru. Au fost evacuate 40 de locuinţe şi şase societăţi comerciale. De asemenea, s-au luat măsuri pentru punerea în siguranţă a unui parc de rezervoare pline cu ţiţei, din apropierea perimetrului izolat. Circulaţia rutieră a fost deviată prin municipiul Câmpina.

cisterna 6Potrivit ISU Prahova, şoferul autocisternei cu acid sulfuric ar fi pierdut controlul asupra direcţiei, a lovit un parapet, a rupt o conductă de gaze şi apoi s-a răsturnat. Bărbatul, în vârstă de 35 de ani, de fel din Covasna, a fost găsit mort sub cabina carbonizată. Incendiul a fost lichidat după aproximativ o oră şi 15 minute. La faţa locului a fost mobilizată şi o echipă specială de la unitatea din Ciolpani, pentru a verifica dacă există scurgeri de acid sulfuric. Din fericire, nu au apărut emanaţii în atmosferă. Inhalată, această substanţă extrem de toxică duce la deces. Acidul sulfuric a fost transvazat într-o altă cisternă

Sursa foto: ISU Prahova

cisterna 4 cisterna 3 cisterna 2 cisterna 1

Adaugă un Comentariu

*