Știri, Muntenia-Sud, România|marți, iulie 7, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » FOTO: Cupa presei la tir, o tradiţie care se păstrează la Jandarmeria Dâmboviţa!

FOTO: Cupa presei la tir, o tradiţie care se păstrează la Jandarmeria Dâmboviţa! 

cupa presei jandarmi 8

Zi frumoasă de primăvară astăzi. Motiv suficient pentru unii ziarişti dâmboviţeni să se destindă câteva ore la Centrul de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi de la Ochiuri. Gazde ne-au fost colonelul Viorel Matei – inspector şef IJJ Dâmboviţa şi maiorul Teodor Cernat – comandantul Centrului de Pregătire şi Perfecţionare de la Ochiuri.

cupa presei jandarmi 4

Cupa presei la tir este un eveniment intrat în tradiţie la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Dâmboviţa, indiferent cine s-a aflat la cârma instituţiei. Sunt mai bine de 20 de ani de când participăm la această competiţie a comunicării şi socializării, semn că mai sunt instituţii de forţă ale statului care tratează media cu mult respect şi prietenie. În rest, linişte presărată cu nepăsare pe toată linia… Dar, să nu ne abatem de la subiectul zilei şi să ne întunecăm mintea!

cupa presei jandarmi 1

Cupa presei la tir reprezintă momentul în care jurnaliştii lasă de-o parte pixul, tastatura, aparatul foto, camera video şi reportofonul şi pun mâna pe pistol, veşnicul „Carpaţi”, şi încearcă să nimerească ţinta piept de la 15 de metri. Cei cu vedere bună reuşesc. Ceilalţi, cărora le-au crescut dioptrile şi le mai tremură mâna, nu. Dar, nu-i bai!

cupa presei jandarmi 5

Înainte de a ne încerca măiestria şi norocul în ale risipirii gloanţelor, am asistat la o demonstraţie de tragere a unui grup operativ de jandarmi. A urmat apoi competiţia… La linia de tragere, marş! Luat muniţie, încărcat, ochit, foc! Unii au nimerit. Alţii, au lovit şi ei, dar mai la picioare sau pe lângă urechi .Cert este că a fost delectant. Propunem pentru următoarea ediţie ca ţinta să fie de trei ori mai mare! La anu’, unii dintre noi o să fim mai bătrâni! Eventual, domnule comandant, poate o aduceţi şi mai aproape, să fie bine pentru toată lumea!

cupa presei jandarmi 2

 

Acum, să nu mergem cu gluma chiar până la capăt. Ca la orice competiţie, au existat şi învingători. Pe primul loc, s-a clasat Bogdan Huzui (Partener TV). Locul II a fost adjudecat de Mihai Eremia (MDI TV). Locul III i-a revenit lui Eduard Găiseanu (MDI TV). Restul, mai paşnici, însă titlul de „Vestitor al Păcii” l-a primit Marian Zamfiroiu (Columna TV). Adevărul este că, în vremurile astea tulburi, mai avem nevoie şi de pacifişti! Posibile contestaţii depuse de învinşi. Motive: glonţul a ieşit strâmb de pe ţeavă, pistolul bătea într-o parte, cuiul cătării s-a pierdut în iarbă sau vântul a schimbat traiectoria glonţului. Stai aşa! Parcă şi ţinta s-a deplasat puţin! Pe binoclul lui Vicenţiu Voiculescu, dacă nu a fost aşa!

cupa presei jandarmi 7

Adaugă un Comentariu

*