Știri, Muntenia-Sud, România|joi, mai 13, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » FOTO: Dâmboviţenii distribuie în aceste zile pachete alimentare în Republica Moldova

FOTO: Dâmboviţenii distribuie în aceste zile pachete alimentare în Republica Moldova 

ajutoare moldova 1

Delegaţia Crucii Roşii Dâmboviţa se află astăzi, 27 aprilie, în oraşul Ştefan Vodă din Republica Moldova, pentru a distribui pachete cu alimente familiilor nevoiaşe din această zonă, după ce ieri au descărcat ajutoarele umanitare pregătitre pentru copiii din Raionul Ialoveni. Este aşteptat să sosească şi preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboivţa – Alexandru Oprea, care se va întâlni cu omologul său, preşedintele Consiliului Raional Ştefan Vodă – Nicolae Molozea. Oprea va fi însoţit de câţiva consilieri judeţeni şi angajaţi ai administraţiei publice.

ajutoare moldova 2

Convoiul umanitar a plecat din Târgovişte marţi-dimineaţă şi este condus de directorul Crucii Roşii Dâmboviţa, Gheorghe Popescu. Între voluntarii care însoţesc trasportul se află şi comandantul Inspectoratului Judeţean de jandarmi, col. Viorel Matei. Ieri, s-a alăturat delegaţiei şi preşedintele Crucii Roşii Dâmboviţa – Floris Lăzărescu şi doctorul Jean Popescu – consilier judeţean PNL.

ajutoare moldova 3

Fondurile pentru alcătuirea celor 550 de pachete cu alimente şi materiale pentru igienă au fost alăcate de Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi se ridică la suma de 65.500 lei. De asemenea, s-au alăturat acestei acţiuni câţiva sponsori din Pucioasa şi Titu, care fie au asigurat transportul, fie au donat produse. Totodată, Crucea Roşie Dâmboviţa a utilizat 4.500 de lei din bugetul propriu pentru a achiziţiona lapte praf pentru 56 de copii care provin din familii foarte sărace din Raionul Ştefan Vodă.

ajutoare moldova 4

În luna noiembrie 2016, Crucea Roşie şi Consiliul Judeţean Dâmboviţa au organizat o acţiune umanitară în Republica Moldova, ocazie cu care au oferit 1.300 de ghiozdane complet echipate şi 1.300 de kituri igienice pentru cei mai amărâţi copii din cele două raioane, Ştefan Vodă şi Ialoveni, cu care Consiliul Judeţean Dâmboviţa a încheiat parteneriate de înfrăţire.

Adaugă un Comentariu

*