Știri, Muntenia-Sud, România|joi, decembrie 2, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » FOTO: Deputata Claudia Gilia a demarat o campanie pentru încurajarea lecturii!

FOTO: Deputata Claudia Gilia a demarat o campanie pentru încurajarea lecturii! 

campanie lectura claudia gilia (3)

Deputata Claudia Gilia, preşedinta Organizaţiei de Femei a PSD Dâmboviţa, a demarat, vineri – 23 februarie 2018, la Şcoala Corneşti, o campanie prin care îşi doreşte să-i încurajeze pe elevi să descopere farmecul lecturii, farmecul poveştilor care îi poartă pe tărâmul imaginaţiei. Parlamentara a petrecut mai multe ore citind împreună cu copiii din clasele întâi şi pregătitoare, cărora le-a dăruit cărţi cu povești interesante, culori și carioci.

campanie lectura claudia gilia (1)

„În era digitalizării, a tentațiilor jocurilor de pe tablete și a filmulețelor colorate este de datoria noastră, ca adulți, să-i îndrumăm pe cei mici să citească zilnic. Cum altfel să o facem, dacă nu prin propriul exemplu? Un copil care vede un adult citind, citește și el. Un copil care deprinde acest obicei de la vârste foarte fragede își dezvoltă mai repede funcțiile cognitive, devine, în timp, un adolescent mai responsabil și mai empatic cu cei din jur. Acest lucru a fost demonstrat de o serie de studii realizate de Academia Americană de Pediatrie”, spune Claudia Gilia.

campanie lectura claudia gilia (4)Cadrele didactice de la Şcoala Corneşti au primit cu entuziasm iniţiativa deputatei PSD, împreună cu care au hotărât să organizeze în luna aprilie mai multe concursuri de lectură pentru copiii din clasele I-IV.

„Cred că este de datoria noastră să fim permanent preocupați de educația copiilor și de dezvoltarea lor intelectuală. Dacă fiecare dintre noi ne-am implica în astfel de proiecte, școala românească ar avea de câștigat pe termen lung”.

Deputata Claudia Gilia vă aşteptă să vă alăturaţi campaniei „Dăruind o carte, investim în viitorul copiilor!”. Orice propunere este binevenită!

campanie lectura claudia gilia (2)

Adaugă un Comentariu

*