Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, aprilie 11, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » FOTO: Eroii neamului, cinstiţi cum se cuvine la Târgovişte

FOTO: Eroii neamului, cinstiţi cum se cuvine la Târgovişte 

ziua eroilor 7

Astăzi, zi dublă ca semnificaţie şi rost sufletesc pentru credincioşii creştini ortodocşi care sărbătoresc „Înălţarea Domnului” şi Ziua Eroilor, a celor care şi-au dat viaţa pe câmpurile de luptă pentru libertate, pentru apărarea pământului românesc.

Şi la Târgovişte, eroii neamului au fost cinstiţi cum se cuvine printr-un ceremonial militar-religios desfăşurat la Monumentul Eroilor de pe Platoul Prefecturii. Slujba de comemorare a fost oficiată de un sobor de preoţi condus de ÎPS Nifon – Arhiepiscop şi Mitropolit al Târgoviştei. La eveniment, au participat reprezentanţii administraţiei publice locale şi judeţene, şefi de instituţii, parlamentari, cadre militare active şi în rezervă, oameni de cultură, elevi, studenţi, membri ai unor fomaţiuni politice şi numeroşi târgovişteni.

ziua eroilor 3

ÎPS Nifon a făcut o incursiune prin istorie, ajungând în anul 1920 când, printr-un decret regal, Ziua de Înălţarea Domnului a devenit şi zi de pomenire a eroilor de către suflarea neamului românesc de pretutindeni.

„Este ziua care trebuie să inspire tot sufletul românesc la pace, la dragoste şi la bună învoire unii cu alţii. Este unul din acele momente în care oamenii trebuie să uite de lucrurile care deosebesc şi să trăiască sentimentul nobil al lucrurilor care ne unesc”, a spus ÎPS Nifon.

Despre recunoştinţa pe care trebuie să o purtăm totdeauna pentru cei care s-au jertfit pentru ţară a vorbit şi Antonel Jîjîie, prefectul judeţului Dâmboviţa.

„Prin curajul lor, eroii neamului au învins moartea, sacrificându-se pentru ţară, oferind-ne nouă şansa de a fi un popor liber şi demn”, a subliniat Antonel Jîjîie.

ziua eroilor 5Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Adrian Ţuţuianu a mărturisit celor prezenţi că se simte onorat să aducă un omagiu de suflet eroilor noştri.

„Le datorăm veşnica recunoştinţă pentru sacrificiul lor, pentru independenţa şi suveranitatea poporului român”, a spus Ţuţuianu.

Inspirat, scurt, concis, a fost şi discursul primarului municipiului Târgovişte – Cristian Stan.

„Trecutul unui popor arată întodeauna cum îi va fi viitorul. Dacă are rădăcini, poporul va avea mereu valori solide şi principii corecte. Dacă are credinţă, poporul va avea mereu şi speranţă. Dacă are eroi, poporul va şti că părinţii lui sunt nemuritori. România are şi rădăcini, şi credinţă, şi eroi”, a subliniat Cristian Stan.

ziua eroilor 1Ultimul cuvânt din suita discursurilor a aparţinut colonelului Gheorghe Şerban, preşedintele Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor şi fost comandant al Garnizoanei Târgovişte. Şerban a vorbit despre vitejia românilor, despre istoria noastră milenară, greu de egalat de alte popoare din Europa. Colonelul Gheorghe Şerban consideră că nu se înfăptuiesc prea multe pentru memoria înaintaşilor, de parcă unii vor să ne pierdem identitatea, rădăcinile.

„Cum credeţi dumneavoastră că tinerii noştri, de astăzi, de mâine, vor cunoaşte cum s-a făcut devenirea în timp a acestui popor, lucruri despre eroii neamului din toate timpurile când istoria este aruncată la colţ sau plasată într-un plan periferic, când se fac atâtea cedări faţă de virtuţile neamului nostru, faţă de naţiune, faţă de tradiţie, patrie, patriotism, faţă de românism?”

ziua eroilor 8ziua eroilor 2ziua eroilor 6ziua eroilor 4

Adaugă un Comentariu

*