Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, aprilie 14, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » FOTO: Eroii Revoluţiei Române, comemoraţi la Târgovişte

FOTO: Eroii Revoluţiei Române, comemoraţi la Târgovişte 

comemorare-revolutie-4

La 27 de ani de la Revoluţia din Decembrie 89, luptătorii acelor vremuri, urmaşii acestora, autorităţile locale şi judeţene i-au omagiat, la monumentul Eroilor Revoluţiei din Piaţa Mihai Viteazul din Târgovişte, pe cei care s-au jertfit în acele zile fierbinţii, pentru căderea regimului comunist, pentru democraţie, pentu o viaţă preosperră şi fără de frica sistemului opresiv. Revolta populară pornită la Timişoara s-a extins rapid în întreaga ţară. Bucureştiul s-a aprins ca o vâlvătaie. Aparatul securisto-militar scos în stradă înarmat, să tragă în popor, nu a putut să mai facă faţă valului imens de indignare, dorinţei de schimbare, de libertate.

comemorare-revolutie-6

Elena şi Nicolae Ceauşescu au fugit cu elicopterul de pe sediul Comitetului Central din Bucureşti spre judeţul Dâmboviţa, unde au şi fost capturaţi şi reţinuţi în unitatea militară situată pe Bulevardul Castanilor, lângă gara de sud. Cei doi dictatori, după o judecată sumară, controversată, au fost executaţi lângă un zid din curtea respectivei cazarme transformate acum într-un muzeu al comunismului.

comemorare-revolutie-2Astăzi, în cadrul manifestărilor de comemorare a eroilor Revoluţiei Române organizate la Târgovişte, singura alocuţiune a fost rostită de Ion Badea, preşedintele Asociaţiei Luptărtorilor din Decembrie Dâmboviţa. Nimeni nu s-a mai înscris la cuvânt, nici reprezentanţi ai instituţiilor de stat, nici revoluţionari.

comemorare-revolutie-5

„Acum, la 27 de ani de la revoluţia din decembrie 89, comemorăm eroii noştri, martirii care şi-au jertfit viaţa pentru popor. În aceşti ani, 16 revoluţionari au trecut în nefiinţă. Este cunoscut faptul că Revoluţia Română a început la Timişoara, a continuat la Bucureşti şi în celelalte oraşe, dar s-a finalizat şi concretizat la Târgovişte.

În ciuda unor persoane din mediul politic, sistem sau mass-media, din interese meschine sau din necunoaşterea adevărului, au încercat să înlocuiască sintagma revoluţie cu lovitură de stat. Revoluţia Română a izbucnit în aproape toată ţara, alimentată de nemulţumirea oamenilor faţă de regimul comunist. Am ieşit în stradă şi am ocupat instituţiile regimului comunist cu preţul vieţii şi libertăţii noastre, animaţi de dorinţa de a da jos comunismul şi de libertate, fără a fi dirijaţi sau manipulaţi de agenturi străine sau alte persoane.

comemorare-revolutie-1

S-a încercat sau se încearcă în continuare scoaterea municipiului Târgovişte din categoria oraşelor care au avut un loc determinant în victoria Revoluţiei Române din decembrie 89, dar conducerea Asociaţiei Luptătorilor din Decembrie 89 Dâmboviţa, prin unitate, profesionalism, insistenţă şi devotament, a reuşit să adune probele ce oferă Târgoviştei titlul meritat, de oraş cu rol determinant în victoria revoluţiei din decembrie 89. Lupta pentu idealurile revoluţiei nu s-a sfârşit”, a precizat Ion Badea.

După consumarea acestui moment, a urmat depunerea de coroane la monumentul eroilor din decembrie 89.

comemorare-revolutie-3

Adaugă un Comentariu

*