Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, mai 31, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » FOTO: Festival Naţional „Crizantema de Aur” duce numele municipiului Târgovişte departe în lume!

FOTO: Festival Naţional „Crizantema de Aur” duce numele municipiului Târgovişte departe în lume! 

crizantema 2017 - 1

Atmosferă blândă de toamnă, decor superb, romanţe extraordinare, interpreţi talentaţi şi prezentatori inspiraţi… Este ceea ce a definit prima seară a Festivalului Naţional „Crizantema de Aur”, ajuns anul acesta la cea de-a 50-a ediţie. Şi dacă existau voci care spuneau că acest gen muzical nu mai prinde astăzi, publicul prezent în sala de spectacole a Teatrului „Tony Bulandra” din Târgovişte, ce s-a dovedit a fi neîncăpătoare, le contrazice. Pur şi simplu, oamenii iubesc romanţa!

Ediţia jubiliară a „Crizantemei de Aur” se desfăşoară în perioada 19-21 octombrie şi este transmisă în direct pe TVR3. Concursul de interpretare aduce la rampă 16 concurenţi cu vârste între 18 şi 40 de ani, iar cel de creaţie va îmbogăţi patrimoniul muzical naţional cu 12 romanţe.

crizantema 2017 - 2

„Ediţia din acest an, ediţie jubiliară, este un omagiu adus zecilor şi zecilor de interpreţi, de compozitori, de regizori, tuturor celor care, de-a lungul celor 50 de ediţii ale «Crizantemei de Aur» ne-au adus la Târgovişte o adevărată comoară muzicală. Sunt convins că vom avea o ediţie de excepţie”, a spus Cristian Daniel Stan – primarul municipiului Târgovişte.

Edilul a mărturisit celor de faţă, cu bucurie, că, urmare sprijinului acordat de administraţia publică târgovişteană, în această toamnă s-a reluat, după 7 ani de întrerupere, Festivalul „Crizantema de Argint” de la Chişinău.

crizantema 2017 - 3Începând cu această ediţie, Festivalul Naţional de Creaţie şi Interpretare a Romanţei „Crizantema de Aur”, cel mai longeviv din România, se organizează sub patronajul UNESCO. George Christophides, preşedinte de onoare al Federaţiei Mondiale a Asociaţiilor, Centrelor şi Cluburilor UNESCO, a declarat că a fost impresionat de tot ceea ce a ascultat şi se bucură să fie la Târgovişte, împreună cu personalităţi UNESCO din toată lumea.

„Cu toţii trebuie să luptăm pentru a ne păstra adevăratele valori, nu numai româneşti, ci şi cele internaţionale. Promit să fiu alături de acest festival care, iată, a ajuns la cea de-a 50-a ediţie”, a spus George Christophides.

Adaugă un Comentariu

*