Știri, Muntenia-Sud, România|luni, septembrie 16, 2019
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » FOTO: Găeşteanca Simona Popa aşterne pe pânză ceea ce simte. Şi simte atât frumos!

FOTO: Găeşteanca Simona Popa aşterne pe pânză ceea ce simte. Şi simte atât frumos! 

simona popa, gaesti 6

Copil fiind, Simona nu scăpa nicio ocazie să pună mâna pe culori şi să deseneze. Aceasta este marea sa pasiune, la care nu a renunţat niciodată, chiar dacă a avut perioade în viaţă când a trebuit să o păstreze doar în suflet. Îşi spunea, de fiecare dată, că va avea vreme pentru pictură la bătrâneţe… Dumnezeu i-a hărăzit însă altă cale. În urmă cu trei ani, Simona Popa urmărea un reportaj TV despre un artist plastic. A fost imboldul de care a avut nevoie să-şi pună în valoare talentul.

“Mi-am zis că pot să fac şi eu lucrări asemănătoare. Am comandat pe internet câteva pânze şi culori acrilice, neavând bani pentru altele mai bune, şi am început. Am abordat o pictură în cuţit, panseluţe. Numai că, în loc de cuţit special, am folosit o bucată dintr-o carcasă de casetă audio şi o lingură de bucătărie. Aşa am realizat, la 35 de ani, primul meu tablou…”, ne povesteşte Simona.

Şi a uimit pe toată lumea! Practic, toţi cei care i-au văzut panseluţele pictate i-au lăudat talentul, mai ales că tânăra găeşteancă nu a studiat nici măcar o oră în acest domeniu. Pur şi simplu, aşterne pe pânză ceea ce simte. Şi simte atât frumos!

simona popa, gaesti 5

Mamă a patru copii (Ştefan – 15 ani; Sabin – 13 ani, Bryan – 8 ani şi Andreea – 6 ani), Simona se aşează în faţa şevaletului noaptea, atunci când toţi ai casei merg la culcare. Este atât de absorbită de ceea ce face că zorii zilei o prind de cele mai multe ori lucrând. Pentru Simona, pictura înseamnă relaxare!

Tânăra mămică şi-a pus în valoare talentul şi în camera copiilor, care şi-au dorit pe pereţi personaje din desenele animate. A urmat sala de clasă de la grădiniţa unde merge fiica sa. De asemenea, a pictat apoi “Copacul cunoaşterii” pe un perete de la Biblioteca Orăşenească Găeşti.

Între timp, a decis să abordeze şi portretul. Deocamdată, desenează după fotografie, să-şi perfecţioneze tehnica. I-ar plăcea să urmeze un curs de specialitate, dar timpul nu i-ar permite să plece din oraş. Poate peste câţiva ani, când vor mai creşte copiii… În acest moment, ei sunt prioritatea Simonei.

simona popa, gaesti 2Modestă din fire, abia-abia, ne-a dezvăluit că, în această vară, ar putea avea prima expoziţie. A stabilit deja toate detaliile cu directoarea Casei de Cultură din Găeşti – Andreea Ionescu, o tânără care dovedeşte pe zi ce trece că-i sprijină pe oamenii talentaţi.

Simona a făcut acest pas la îndemnul soţului. El este cel care o împinge de la spate să-şi promoveze lucrările şi tot el îi este şi cel mai aprig susţinător. Sorin Popa ne-a mărturisit că Simona pictează cu o bucurie rar întâlnită. De altfel, această bucurie se desluşeşte în toate tablourile sale…

simona popa, gaesti 4simona popa, gaesti 1simona popa, gaesti 3 simona popa, gaesti 7 simona popa, gaesti 8

Adaugă un Comentariu

*