Știri, Muntenia-Sud, România|marți, mai 11, 2021
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » FOTO: Grădiniţa din Ruseştii Noi, Republica Moldova, inaugurare cu emoţii şi recunoştinţă!

FOTO: Grădiniţa din Ruseştii Noi, Republica Moldova, inaugurare cu emoţii şi recunoştinţă! 

FOTO ARHIVĂ - Ruseştii Noi

Dâmboviţa este printre puţinele judeţe din România care a dovedit că apropierea de fraţii noştri de dincolo de Prut, dorinţa de a le insufla dragostea de România, speranţa de unire, de a le arăta că ne pasă de ei, nu se rezumă doar lozinci, patriotism scriptic şi poezie. Autorităţile dâmboviţene s-au implicat pentru dezvoltarea infrastructurii educaţionale, pentru sprijinirea unor unităţi de învăţământ din Republica Moldova care aveau mare nevoie de lucrări de reabilitare şi modernizare.

gradinita rusestii noi 1Grădiniţa din comuna Ruseştii Noi, raionul Ialoveni, este un exemplu de implicare necondiţionată. Totul a început la 15 mai 2015, când a fost semnat la Ialoveni protocolul de înfrăţire dintre cele două unităţi administrativ teritoriale. A urmat semnarea acordului cadru de finanţare pentru grădiniţa din Ruseştii Noi, la 11 martie 2016, la Consiliul Judeţan Dâmboviţa.

gradinita rusestii noi 5Pe 24 iunie 2016, Adrian Ţuţuianu şi Anatolie Dimitru au pus piatra de temelie pentru investiţia catalogată a fi cea mai mare realizată în Moldova de o autoritate publică locală sau judeţeană din România. Proiectul de extindere a grădiniţei din Ruseştii Noi a avut o valoare de 1.100.150 de lei. Consiliul Judeţean Dâmboviţa a contribuit cu 60% din totalul investiţiei.

gradinita rusestii noi 7

În noua instituţie de învăţământ preşcolar, denumită de beneficiarii din Ruseştii Noi „Albinuţa Dâmboviţa”, vor deprinde tainele educaţiei 200 de copii. Imobilul este format din trei săli de clase, sală de festivităţi, vestiare, grupuri sanitare, spălătorie, bucătărie, camere de depozitare, punct medical.

gradinita rusestii noi 8

La inaugurare, alături de primarul localităţii – Pavel Codreanu, s-au aflat Anatolie Dimitru – preşedintele Consiliului Raional Ialoveni şi Vasile Bîtca – ministrul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor din Republica Moldova.

gradinita rusestii noi 4

Din România, a participat o delegaţie numeroasă a Consiliului Judeţean Dâmboviţa, condusă de preşedintele Alexandru Oprea. De asemenea, a venit special pentru inaugurarea grădiniţei şi senatorul Adrian Ţuţuianu, cel care a pus bazele înfrăţirii dintre judeţul Dâmboviţa şi Raionul Ialoveni. Pentru meritele sale, pentru implicarea în proiectul de realizare a grădiniţei, Adrian Ţuţuianu a primit din partea autorităţiilor de la Ruseştii Noi, titlul de cetăţean de onoare al localităţii. Au mai primit diplome recunoştinţă Alexandru Oprea – preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa şi Anatolie Dimitru – preşedintele Raionului Ialoveni.

gradinita rusestii noi 3

Urmează ca astăzi, în Raionul Ştefan Vodă, să fie inaugurat liceul şi internatul din oraş, imobile reabilitate şi modernizate tot cu sprijin financiar din partea autorităţilor din judeţul Dâmboviţa.

gradinita rusestii noi 2

Adaugă un Comentariu

*