Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, iulie 5, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » FOTO: Gura Ocniţei, singura comună din judeţul Dâmboviţa unde există trei biblioteci publice

FOTO: Gura Ocniţei, singura comună din judeţul Dâmboviţa unde există trei biblioteci publice 

biblioteca gura ocnitei 9

La Gura Ocniţei nu este bugetul mai generos decât în alte părţi, nici satele mai răsfirate ca să necesite o astfel de măsură. Doar implicarea administraţiei locale este mai mare. Aşa se face că Gura Ocniţei a devenit singura comună din judeţul Dâmboviţa unde funcţionează trei biblioteci – în Adânca, Săcuieni şi Gura Ocniţei, spre bucuria oamenilor, în special a tinerilor, care au fost atraşi în numeroase activităţi de voluntariat şi creaţie.

Cu sprijinul preoţilor, spun cele două bibliotecare – Steluţa Mitoi şi Alina Stanciu, în fiecare duminică, se organizează „Colocviul spiritual”, temele abordate în cadrul întâlnirii acoperind diverse domenii de activitate, în funcţie de solicitările participanţilor.

biblioteca gura ocnitei 6De asemenea, joia, între orele 11:00 – 13:00, îşi deschide uşile „Clubul de desen”, coordonat de Cristian Stanciu, profesor de istorie-geografie pasionat de pictură. În doar câteva luni, iniţiativa acestuia a atras chiar şi copii din comunele vecine, Răzvad şi Ocniţa. În preajma Crăciunului, lucrările micilor artişti vor putea fi admirate într-o expoziţie ce va fi organizată la Căminul Cultural, acolo unde se va desfăşura şi un concert extraordinar, cu aportul formaţiilor din localitate.

De câteva săptămâni, activităţile organizate în cadrul Bibliotecii Gura Ocniţei au fost îmbogăţite cu un nou atelier, coordonat de artistul plastic Ovidiu Dumitrescu. De la începutul lunii, copiii migălesc, zi de zi, împreună cu maestrul lor, diferite ornamente de iarnă, cu care vor împodobi brazii de Crăciun pe care Primăria îi va amplasa în fiecare sat din comună. Materia primă este asigurată de administraţia locală.

biblioteca gura ocnitei 5

Anul viitor, „Atelierul de creaţie” va fi dezvoltat şi diversificat, promite primarul Sorin Ioniţă. Ne-a mai spus edilul că, în scurt timp, în comuna Gura Ocniţei nu vor mai funcţiona trei biblioteci publice, ci… patru, fiindcă va fi deschisă una şi în cătunul de romi Capu Plaiului, în clădirea cu grădiniţa. Tehnica şi mobilierul au fost deja achiziţionate. Mai trebuie doar să fie igienizată încăperea.

Tot din 2016, prin implicarea unei foste profesoare, se vor organiza la bibliotecă şi lecţii interactive la limba română şi matematică, în sprijinul copiilor ai căror părinţi nu dispun de bani să-i trimită la meditaţii.

Sursa foto: Biblioteca Gura Ocniţei

biblioteca gura ocnitei 7 biblioteca gura ocnitei 1 biblioteca gura ocnitei 4 biblioteca gura ocnitei 2 biblioteca gura ocnitei 3 biblioteca gura ocnitei 8 biblioteca gura ocnitei 10

Adaugă un Comentariu

*