Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, septembrie 18, 2021
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » FOTO: La Dragomireşti a fost inaugurată cea mai frumoasă sală de sport din judeţul Dâmboviţa!

FOTO: La Dragomireşti a fost inaugurată cea mai frumoasă sală de sport din judeţul Dâmboviţa! 

sala sport dragomiresti 7

În comuna Dragomireşti, a fost inaugurată, astăzi – 16 decembrie 2017, cea mai modernă şi utilată sală de sport din judeţul Dâmboviţa. Edificiul, destinat practicării unor multiple discipline sportive, poate concura din punct de vedere al facilităţilor de care dispune cu cele unde sunt organizate competiţii naţionale şi internaţionale.

La festivitatea de deschidere, alături de primarul Dragoş Vlădulescu, s-au aflat: senatorul Adrian Ţuţuianu – preşedintele PSD Dâmboviţa, senatorul Titus Corlăţean, deputaţii Carmen Holban, Oana Vlăducă şi Corneliu Ştefan, directorul Direcţiei pentru Sport şi Tineret Dâmboviţa – Claudiu Mănescu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean – Alin Manole, consilierii judeţeni Luciana Cristea şi Daniel Comănescu, consilieri locali ai comunei Dragomireşti, primari din zonă şi reprezentanţii firmei constructoare. În tribună, au fost prezenţi numeroşi cetăţeni ai comunei, tineri şi elevi ai şcolilor din localitate, până la urmă, beneficiarii acestei „case a sportului”.

sala sport dragomiresti 1

„Sper să plecaţi cu o impresie frumoasă, pe care să o transmiteţi şi celor care, din diferite motive, nu au putut să ajungă la inaugurarea acestei minunate săli de sport, care dispune de cele mai noi şi moderne utilităţi, dispune de tribune, vestiare, duşuri, camere pentru arbitri şi oficiali, sistem de iluminat şi încălzire ultramodernă prin pardoseală. Investiţia a fost realizată printr-un proiect în asociere, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Primăria Dragomireşti. Ca tip de sală de sport, precizăm că este singura realizată în judeţul Dâmboviţa şi a patra în România”, precizează primarul Dragoş Vlădulescu.

sala sport dragomiresti 4Edilul a prezentat, de asemenea, şi cele mai importante proiecte de dezvoltare implementate în perioada de un an şi jumătate care a trecut de la alegerile din iunie 2016, precum şi pe cele aflate în derulare: asfaltări de drumuri în satele Dragomireşti şi Râncaciov; modernizare Şcoala Decindeni şi Grădiniţa Râncaciov; prag de fund şi pod peste râul Dâmboviţa în satul Ungureni – în licitaţie; Grădiniţa Tâmpa – în construcţie.

„Să ştiţi că nu este uşor să promovezi proiecte şi să obţii finanţări. Este nevoie să baţi la multe uşi. Comuna noastră are norocul să fim sprijiniţi necondiţionat de domnul senator Adrian Ţuţuianu, căruia îi mulţumesc”.

sala sport dragomiresti 6De precizat faptul că sala de sport de la Dragomireşti nu a fost un moft, cum s-a întâmplat prin alte localităţi din judeţ şi din ţară. Dimpotrivă! A fost solicitată de cetăţeni, foarte mulţi dintre ei practicând sportul de performanţă, cu rezultate recunoscute nu doar în plan judeţean şi naţional, ci şi internaţional.

„Sala de sport inaugurată astăzi este un model nou, foarte modern. Nici în Târgovişte nu avem o asemenea sală de sport. A costat 5,2 milioane de lei, la care se adaugă 300 mii lei – contribuţia Primăriei Dragomireşti. Construcţia s-a realizat prin Compania Naţională de Investiţii, aflată în subordinea Ministerului Dezvoltării Regionale. Sala de sport răspunde une nevoi sociale presante. Comuna are aproape 800 de elevi la şcoală şi în felul acesta sunt oferite condiţii corespunzătoare pentru desfăşurarea activităţilor din cadrul programului de educaţie fizică şi sport, dar şi pentru activităţi culturale importante. În al treilea rând, există tradiţia unor sporturi, mă refer de exemplu la karate, şi cred că aveţi în acest moment condiţiile cele mai bune pentru a organiza competiţii de nivel judeţean, naţional şi, de ce nu, de nivel internaţional. Cred că trebuie să continuăm în această direcţie. Anul viitor, va fi asfaltat drumul judeţean de la Butoiu la Dragomireşti şi, de asemenea, vom începe lucrările de canalizare. Ca urmare, comuna Dragomireşti are viitor. Aici, în deal, acum 5 ani, nu era aproape nimic. Astăzi, este un cartier nou, lucru care se întâmplă rar în România. Felicitări, domnule primar. Felicitări, Consiliului Local”, a spus senatorul Adrian Ţuţuianu.

sala sport dragomiresti 5La rândul său, senatorul Titus Corlăţean – fost ministru de Externe a punctat că şi-ar fi dorit, pe vremea când făcea sport de performanţă, să fii avut la dispoziţie o sală de sport precum cea inaugurată astăzi la Dragomireşti.

„Atunci când am intrat în sală, m-am uitat prin ochii cuiva care a făcut mulţi ani sport de performanţă şi am privit oarecum cu invidie ceea ce este aici, dar realmente cu sufletul deschis. Mă bucur să văd o suprafaţă de joc modernă. M-am uitat şi prin vestiare, şi prin grupurile sanitare… Şi infrastructura de susţinere este făcută realmente profesionist. Aveţi toate motivele să fiţi mândri de această realizare. Se poate juca aici şi handbal, se poate juca şi volei, tenis de câmp, fotbal, baschet şi, bineînţeles, dacă punem saltele pe jos, şi sportul fizic de care spunea domnul preşedinte Ţuţuianu. Ca părinte, vă îndemn să aduceţi copiii la sport”.

sala sport dragomiresti 3 sala sport dragomiresti 2

Adaugă un Comentariu

*