Știri, Muntenia-Sud, România|marți, iulie 14, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » FOTO: Liceul Teoretic din Ştefan Vodă, Republica Moldova, a fost modernizat cu fonduri de la CJ Dâmboviţa

FOTO: Liceul Teoretic din Ştefan Vodă, Republica Moldova, a fost modernizat cu fonduri de la CJ Dâmboviţa 

inaugurare liceu stefan voda 10

Din Ialoveni, delegaţia dâmboviţeană s-a deplasat în Raionul Ştefan Vodă, la 105 km distanţă de Chişinău, într-o zonă mănoasă a Moldovei, unde există podgorii imense(Purcări, Et Cetera), crame cu vinuri celebre, cunoscute în toată lumea pentru calităţile lor, dar şi multe neajunsuri, pornind de la infrastructura rutieră, cea educaţională şi de sănătate.

inaugurare liceu stefan voda 2

Consiliul Judeţean Dâmboviţa s-a înfrăţit cu Raionul Ialoveni încă din octombrie 2012, iniţiativa vizând colaborarea pe teme de cultură, educaţie, sănătate, schimb de experienţă şi sprijin în varii domenii. Anul trecut, reprezentanţii Consiliului Judeţean Dâmboviţa au hotărât să sprijine financiar proiectul de reabilitare, modernizare şi dotare a Liceului Teoretic din oraşul Ştefan Vodă, dar şi al căminului internat al acestei instituţii, unde sunt cazaţi peste 100 de elevii veniţi la studiu de pe întreg teritoriul raionului.

inaugurare liceu stefan voda 9Din valoarea investiţiei de 1.394.534 de lei, CJ Dâmboviţa a contribuit cu 714.838 de lei. Pe parcursul desfăşurări lucrărilor, reprezentanţii dâmboviţeni au venit de mai multe ori pentru a vedea stadiul în care acestea se află.

inaugurare liceu stefan voda 3Sâmbătă, 28 octombrie 2017, a fost o zi deosebit de emoţionantă pentru locuitorii oraşului Ştefan Vodă, pentru elevii şi cadrele didactice ale Liceului Teoretic, dar şi pentru membrii delegaţiei dâmboviţene prezenţi la inaugurarea instituţiei de învăţământ. Profesorii spuneau că este cea mai mare investiţie de reabilitare şi modernizare derulată în cei 50 de ani de existenţă a unităţii şcolare.

La deschiderea festivă a liceului, au fost prezenţi: Alexandru Oprea – preşedintele Condsiliului Judeţean Dâmboviţa, Alin Manole – vicepreşedinte, Adrian Ţuţuianu – senator în Parlamentul României, consilierii judeţeni Gabriela Caciamac, Daniel Comănescu, Mihai Istrate, Sorin Ion şi Gabriel Plăiaşi, şeful Crucii Roşii Dâmboviţa – Gheorghe Popescu, alţi funcţionari din cadrul CJ Dâmboviţa.

inaugurare liceu stefan voda 5Panglica inaugurală a fost tăiată de Nicolae Molozea – preşedintele Raionului Ştefan Vodă, Alexandru Oprea – şeful CJ Dâmboviţa şi Adrian Ţuţuianu – senator PSD, cel care a pus bazele colaborării frucutuoase între cele două entităţi administrative.

După vizitarea celor două obiective, în sala de festivităţi a liceului, a urmat o sesiune de alocuţiuni generată de eveniment, după care oaspeţii au urmărit cu multă emoţie, ba chiar cu lacrimi în ochi, un spectacol artistic prezentat de elevii de la Liceul Ştefan Vodă. În cântul şi versul celor de pe scenă, a primat dorinţa de unire, de întoarcere a Basarabiei în matca ţării.

inaugurare liceu stefan voda 6Primul a luat cuvântul Nicolae Molozea, preşedintele Raionului Ştefan Vodă, care a mulţumit reprezentanţilor dâmboviţeni pentru ajutorul acordat, pentru faptul că sunt aproape de cetăţenii din Moldova, şi Guvernului României, care a sprijinit financiar reabilitarea tuturor grădiniţelor din Raionul Ştefan Vodă.

Senatorul Adrian Ţuţuianu a făcut un scurt istoric al acestei colaborării şi a vorbit despre decizia luată de CJ Dâmboviţa de a sprijini financiar modernizarea liceului din Ştefan Vodă.

„Am considerat că cea mai deosebită investiţie este cea în educaţie. Aşa am hotărât să alocăm bani în reabilitarea şi dotarea liceului dumneavoastră. Suntem acum în pregătire, în Parlamentul României, cu un act normativ care să dea posibilitatea unităţilor administrativ-teritoriale din România să sprijine comunităţile româneşti din Ucraina. Trebuie să avem grijă de români, oriunde s-ar afla ei, de-o parte sau de de cealaltă a malurilor Prutului”, a spus Adrian Ţuţuianu.

inaugurare liceu stefan voda 7Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea, a mulţuimit tuturor celor implicaţi în demararea şi realizarea acestei investiţii importante într-unul dintre liceele de prestigiu din Republica Moldova.

„Mă bucur pentru că noi, cei din Dâmbovița, am putut să sprijinim proiectul prin care aproximativ 600 de elevi vor putea să învețe într-o instituție modernă, destinată învățământului gimnazial și liceal din Raionul Ștefan Vodă. Nimeni și nimic nu va putea destrăma vreodată legătura de suflet dintre județul Dâmbovița și Raionul Ștefan Vodă, care ne face să ne purtăm de grijă reciproc. Acest mesaj va sta de acum înainte la intrarea acestei clădiri, pe care o inaugurăm astăzi, pe o plachetă pe care o voi înmâna directorului Liceului Ștefan Vodă. Închei prin a vă spune tuturor că este o onoare să fiu alături de dumneavoastră la acest eveniment și doresc să vă asigur și, pentru viitor, de respectul și considerația mea. Trăiesc aceleași emoții ca și dumneavoastră. Voi, dragi elevi, aveți o responsabilitate foarte mare, aceea de a vă ridica la înălțimea exigențelor acestui liceu și am convingerea că tot ceea ce vă vor transmite profesorii se va regăsi în educația care va reprezenta temelia succesului vostru în viață. Vă îndemn să priviți spre viitor plini de încredere și entuziasm”, a declarat Alexandru Oprea.

inaugurare liceu stefan voda 8Profesoara Elena Corniţel, directorul Liceului „Ştefan Vodă”, a înmânat înalţilor oaspeţi dâmboviţeni plachete de recunoştinţă pentru contribuţia la realizarea acestui obiectiv important.

inaugurare liceu stefan voda 1

Adaugă un Comentariu

*