Știri, Muntenia-Sud, România|marți, martie 21, 2023
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » FOTO: Locuitorii oraşului Pucioasa au sărbătorit Ziua Mondială a Teatrului pe biciclete!

FOTO: Locuitorii oraşului Pucioasa au sărbătorit Ziua Mondială a Teatrului pe biciclete! 

biciclisti pucioasa 1

Oraşul Pucioasa se retrezeşte la viaţă. Acest fapt poate fi constatat rapid, urmărind suita de manifestări culturale şi educative pe care edilii le-au pus în practică în ultimele luni. Ce-i drept, cetăţenii reacţionează mai greu, dar, după cum s-a exprimat primarul Constantin Ana, cu răbdare şi perseverenţă, lucrurile vor intra în normalitatea firească, oamenii vor redescoperi şi laturile sensibile ale convieţuirii în mediul citadin, unde, ani de zile, nu s-a întâmplat nimic. Totul a fost amorţit în cenuşiu…

biciclisti pucioasa 3

Astăzi, la Pucioasa, sub egida „Zilei Mondiale a Teatrului”, s-a derulat manifestarea „Măşti pe două roţi”. Copii, tineri şi bătrâni, iubitori ai ciclismului, costumaţi viu colorat, cu măşti pe faţă, au pornit într-un tur al Pucioasei chiar din faţa Primăriei. Startul a fost dat de edilul Constantin Ana. Punctul de sosire – Parcul Central.

„Este un eveniment care încurajează sportul, care încurajează practicarea ciclismului ca modalitate sănătoasă şi ecologică de petrecere a timpului liber. Aici, în Pucioasa, este pentru prima oară când se întâmplă un asemenea eveniment, dar nu este pentru prima oară când organizăm o acţiune care are de-a face cu ciclismul. În fiecare an, găzduim la Pucioasa o competiţie de Mountain Bike, care anul acesta va avea loc pe 9 septembrie. Este al patrulea an. Este un concurs care sperăm să atragă peste 500 de participanţi, aşa cum a făcut-o în fiecare an, şi care este destinat tuturor categoriilor de vârstă”, ne-a declarat Cătălin Sprinceană – vicepreşedintele Federaţiei Române de Ciclism.

biciclisti pucioasa 2Seara, de la ora 18:30, iubitorii de teatru au putut urmări, la Centrul Cultural European, spectacolul „Hess”, de Alina Nelega, pus în scenă de artiştii Teatrului Naţional din Târgu Mureş.

Adaugă un Comentariu

*