Știri, Muntenia-Sud, România|marți, septembrie 29, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » FOTO: Mii de credincioşi s-au închinat, la Târgovişte, la moaştele Sfântului Ierarh Nifon

FOTO: Mii de credincioşi s-au închinat, la Târgovişte, la moaştele Sfântului Ierarh Nifon 

nifoniada 13

Sărbătoarea şi pelerinajul la moaştele Sfântului Ierarh Nifon au fost mai aşezate ca în alţi ani. Miile de drept-credincioşi veniţi din toate colţurile judeţului, dar şi din ţară au participat mai liniştiţi, mai atenţi la Sfânta Slujbă, stând sub copacii din Parcul Mitropoliei, feriţi astfel de razele fierbinţi ale soarelui de august.

Crucea Roşie a fost pregătită pentru a face faţă eventualelor incidente cauzate de caniculă. În permanenţă, s-a împărţit apă bătrânilor şi copiilor. Jandarmii şi poliţiştii au asigurat ordinea şi liniştea publică.

Îmbulzelile au fost rare, fiind declanşate de anumite persoane dornice de a ajunge mai repede la Sfânta Raclă. Slujba ţinută pe scena special amenajată a fost oficiată de înalţi ierarhi şi preoţi, în fruntea cărora s-a aflat ÎPS Nifon Mihăiţă, Arhiepiscop şi Mitropolit al Târgoviştei.

La marea sărbătoare de la Târgovişte a fost prezent şi părintele Nicolae, stareţul Mănăstirii Dionisiu, de pe Sfântul Munte Athos, locul unde a vieţuit, după plecarea de la Târgovişte, până ce a trecut la cele veşnice, Sfântul Ierarh Nifon.

Evident, de la un astfel de eveniment de anvergură naţională nu puteau lipsi politicienii, reprezentanţi ai Guvernului şi cei ai administraţiei publice locale. De la Bucureşti au sosit special ministrul Afacerilor Interne – Gabriel Oprea şi ministrul Educaţiei – Sorin Mihai Cîmpeanu. A lipsit de la sărbătoare preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, plecat, se pare, în concediu de odihnă.

Gabriel Oprea a fost întâmpinat în faţa Parcului Mitropoliei de prefectul judeţului Ioan Marinescu şi şefii instituţiilor din subordinea Ministerului Afacerilor Interne. Alături de vicepremier s-a aflat şi Dan Miculescu, preşedintele UNPR Dâmboviţa.

După slujbă, ÎPS Nifon Mihăiţă a acordat premii elevilor olimpici din judeţul Dâmboviţa. La final, miniştrii prezenţi, politicienii şi şefii de arme au trecut de s-au închinat la moaştele Sfântului Ierarh Nifon.

nifoniada 1 nifoniada 3 nifoniada 4 nifoniada 5 nifoniada 6 nifoniada 7 nifoniada 8 nifoniada 9 nifoniada 10 nifoniada 11 nifoniada 12 nifoniada 2nifoniada 14 nifoniada 15

2 Răspunsuri la FOTO: Mii de credincioşi s-au închinat, la Târgovişte, la moaştele Sfântului Ierarh Nifon

 1. liv

  Prea mult festivism, oameni adusi cu autobuzele, seamana teribil cu mitingurile politice.
  Credinta nu se conditioneaza, ea exista sau nu.
  Datorita unor cutume, totul a degenerat Biserica afiseaza o fala ostentativa, ea s-a indepartat de oameni, lipseste misionarismul si dialogul cu societatea reala- durerile, neputintele, numai Dumnezeu le stie si le alina in ruga noastra launtrica catre EL-
  ca atat ne-a mai ramas.

   
  • gheorghe

   atentie!!!! oamenii vin cu preotii pentru a celebra un sfant care a trait pe pamant romanesc… primul canonizat la romani…

   restul carcorasilor se dilueaza in masa amorfa, lasa si …anonima…

    

Adaugă un Comentariu

*