Știri, Muntenia-Sud, România|joi, mai 13, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » FOTO: Padina Fest, între reuşită şi critică!

FOTO: Padina Fest, între reuşită şi critică! 

padina fest 6

Festivalul „Padina Fest” s-a incheiat. Au fost câteva zile de muzică, antren si veselie. Peste 8.000 de oameni au petrecut Bucegi. În spaţiul special amenajat de pe platoul Padina-Peştera, turiştii au urmărit concertele susţinute de trupele rock, au servit preparate culinare tradiționale românești și, evident, s-a băut multă bere. Tineri au fost provocaţi să participe la tot soiul de concursuri sportive.

Evident, ecologiștii au găsit multe neajunsuri acestui festival, de la faptul că nu avea ce să caute o asemenea manifestare, cu mult zgomot şi poluare, în inima munţilor Bucegi, un loc care ar trebui să fie îmbătat de liniște și curăţenie. Mai spuneau apărătorii muntelui că maldărele de gunoaie care s-au adunat în aceste zile vor atrage urşii înfometaţi.

padina fest 4

A mai existat o nemulţumire a turiştilor prezenţi pe platoul Padina: Lipsa locurilor de cazare. Cele câteva hoteluri şi pensiuni fiind insuficiente. Mulţi au dormit în maşină sau au plecat spre casă la lăsatul serii.

Chiar dacă organizatorii par să se implice din ce în ce mai mult în realizarea infrastructurii necesare derularii unor astfel de evenimente mamut, mai sunt destule de pus la punct. Drumul din zona Padina încă nu a fost modernizat, spațiile de campare sunt tot improvizate, turiștii plângându-se de toaletele ecologice care nu au făcut față afluxului de oameni. Asta, în condiţiile în care, potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Adrian Ţuţuianu, s-au depus eforturi pentru suplimentarea cabinelor WC şi transportarea acestora până în mijlocul munţilor.

padina fest 5
Autorităţile dâmboviţene au oferit turiştilor prezenţi sâmbătă în munte două concerte susținute de Filarmonica „Muntenia”, chiar la intrare în Peștera Ialomiţei.

Şeful județului a fost mulțumit de modul cum s-a derulat festivalul chiar dacă a recunoscut că mai sunt multe lucruri de pus la punct. Partea bună este aceea că, de la an la an, vin tot mai mulți oameni în Bucegii dâmboviţeni, fie pentru a vizita obiectivele turistice legendare, fie pentru “Padina Fest”.

Un lucru demn de apreciat este numărul mare de vizitatori înregistrat la Peștera Ialomiţei. Valul de turiști a sporit imediat după încheierea lucrărilor de modernizare.Sâmbăta și duminica aceasta, oamenii au așteptat minute în șir pentru a intra în peșteră.

padina fest 3 padina fest 2 padina fest 1

Adaugă un Comentariu

*