Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, martie 3, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Călăraşi » FOTO: Pompierii din Călăraşi, sprijin pentru echipajul unei navei rămase blocată în gheaţă!

FOTO: Pompierii din Călăraşi, sprijin pentru echipajul unei navei rămase blocată în gheaţă! 

pompieri călăraşi gheata 2

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Barbu Ştirbei al judeţului Călăraşi a trimis astăzi, 2 februarie, un echipaj format din trei pompieri şi mai multe mijloace de transport în sprijinul ucrainienilor rămaşi fără provizii pe o navă autopropulsată slovenă, blocată în gheaţă pe Braţul Bala, în dreptul localităţii Unirea. În total, pompierii călărăşeni au transportat 200 de litri de apă şi 300 kg de alimente, aduse la sediul unităţii de agenţii armatorului.

pompieri calarasi gheata 1

Proviziile au fost duse până în comuna Unirea cu două autospeciale de transport. Aici, au fost urcate, cu ajutorul a patru localnici, într-o barcă pe care au împins-o pe gheaţa groasă formată deasupra braţului Borcea. Ulterior, alimentele şi apa au fost transportate cu un atelaj hipo până la malul braţului Bala, unde au fost puse într-o barcă cu motor.

pompieri calarasi gheata 4

Pe firul apei, printre sloiurile de gheaţă, în aproximativ 45 de minute s-a ajuns în dreptul navei care a rămas blocată în gheaţă. La bordul acesteia se aflau şapte membri, care rămăseseră fără provizii de câteva zile. Trebuie menţionat că ultimele lor provizii au fost aduse la navă, în urmă cu aproximativ două săptămâni, tot de către pompierii din cadrul ISU Călăraşi, cu sprijinul unei aeronave a Inspectoratului General de Aviaţie.

Sursa foto: ISU Călăraşi

pompieri calarasi gheata 3pompieri calarasi gheata 6pompieri calarasi gheata 5pompieri calarasi gheata 7

Adaugă un Comentariu

*