Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, ianuarie 20, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Giurgiu » FOTO: Pompierii giurgiuveni au simulat un accident chimic la SC Gas Terminal Giurgiu SRL

FOTO: Pompierii giurgiuveni au simulat un accident chimic la SC Gas Terminal Giurgiu SRL 

ISU Giurgiu 7

ISU Giurgiu a organizat, astăzi – 24 noiembrie, în incinta SC Gas Terminal SRL, un exerciţiu ce a vizat cooperarea cu instituţiile cu atribuţii în gestionarea şi managementul situaţiilor de urgenţă în cazul producerii unui accident chimic, respectiv: Prefectură, Primărie, Poliţie Locală, Direcţia de Sănătate Publică, Ambulanţă, Spitalul Judeţean, Inspectoratul de Poliţie şi Jandarmeria. Cu această ocazie, s-au verificat de asemenea capacitatea organizatorică şi de comandă, dar şi antrenarea efectivelor proprii pentru executarea operaţiunilor de intervenţie în condiţiile producerii unui accident chimic.

Au fost simulate patru situaţii tactice:

  • Ora 10:50 – O echipă de muncitori ce efectuau săpături lângă un rezervor cilindric orizontal, au lovit un proiectil rămas neexplodat din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, ceea ce a generat o explozie. În urma exploziei s-a generat un incendiu la rezervorul cilindric orizontal. Incendiul se poate propaga la rezervorul sferic de GPL aflat în apropierea rezervorului cilindric, ceea ce poate duce la o altă explozie, sau la producerea fenomenului BLEVE.
  • Ora 11:00 – Explozia a surprins 4 muncitori ai obiectivului care au suferit arsuri si mai multe traume, doi dintre ei decedând, iar ceilalti doi necesitând prim-ajutor medical şi transportul de urgenţă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu.
  • Ora 11:10 – În urma exploziei, energia radiantă a afectat instalațiile de răcire ale celor două sfere, cladirile din incinta societatii si de la societatile invecinate și au fost deteriorate conductele de alimentare a rezervoarelor de pe rampa CF și din depozit, gazul din conducte se aprinde, producând un incendiu generalizat, existînd pericolul de explozie a celor trei rezervoare din depozit.
  • Ora 11:20 – Mai multe persoane din zona de locuințe situate la distanță de 300 m care lucrau terenul din grădini, solicită prim ajutor suferind diverse afecțiuni.

ISU Giurgiu 1 ISU Giurgiu 2 ISU Giurgiu 3 ISU Giurgiu 4 ISU Giurgiu 5 ISU Giurgiu 6

Adaugă un Comentariu

*